GoMentorship – Femei excepţionale – Vicky Cookson

by Andreea

Vicky Cookson e director de resurse umane la Vodafone, a venit în România pentru 3 luni şi-a ajuns să stea 3 ani. Şi mai stă. De loc din Marea Britanie – she got me at “i am from a town near Manchester” – Vicky lucrează la Vodafone de 11 ani şi a văzut cum merge compania din Marea Britanie, Ungaria şi acum România, unde spune că-i place cel mai mult ca provocare profesională, “and she is not just saying.”

Nu ştia ce-şi doreşte să devină, nu vroia să fie profesor ca părinţii ei din cauza birocraţiei şi încărcăturii administrative din sistem, dar ştia că-şi doreşte să lucreze cu oamenii, să-i crească şi să-i dezvolte profesional.

A studiat istorie şi politică în facultate. Când a absolvit, ţara trecerea prin recesiune şi la nivel naţional existau doar 4 posturi de HR. A aplicat pentru toate, însă nu l-a obţinut pe niciunul pentru că ceilalţi au avut avantajul masterului făcut pe care ea nu-l avea încă.

Unul din job-urile mişto, zic eu, dar a zis şi ea, a fost pentru Loteria Naţională, Vicky făcând parte din echipa care a pus acest sistem pe picioare: “start-ups are great”. Povestea că într-o zi s-a dus cu consultantul pentru câştigători, un fel de financial investor, la cel care câştigase 5 milioane de lire ca să-i dea vestea. Vicky nu înţelegea de ce e nevoie de un consultant financiar ca să-i spună câştigătorului ce să facă cu 5 milioane de lire că practic poţi face orice. Însă câştigătorul, poştaş, a fost şocat de veste pentru că, odată cu premiul ăsta, apăreau multe întrebări: să-şi lase slujba, să se mute, să plece altundeva?

“Real good managers are those who can manage people in the tough times.”

Calităţi de care ai nevoie să ajungi departe: perseverenţă şi muncă, pasiune (oamenii din jur se lasă copleşiţi de aşa ceva) şi grija pentru oamenii din jur.

Când angajează oameni se uită la: isteţime şi abilitatea de-a învăţa repede, responsabilitate, lucru în echipă (5 creiere sunt mai bune decât unul).

În România, a observat că relaţiile sunt importante ca să mişti munţii din loc, dar că dacă te poţi conecta la nivel emoţional cu omul, el va face orice pentru tine (caracteristică specifică ţărilor latine); românii arată cu degetul, dar vin rar cu soluţii.

Asemănarea dintre România şi Marea Britanie este că de ambele părţi se călătoreşte mult şi se aduc idei noi din alte culturi.

Vodafone va pune la bătaie internship-uri în cadrul companiei din acest an.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: