Hai cu mortu’

by Andreea

Va mai aduceti aminte de povestile alea cu gasti de tigani care blocheaza traficul pentru ca au de dus un mort la groapa? Cum se pun ei smechereste cu masinile in mijlocul drumului ca sa treaca cortegiul funerar? Cum e cate unul cu ceafa lata cat fundul meu care scoate capul pe geam si, in timp ce acesta-i atarna usor inspre asfalt, tras de greutatea lantului de 16524 kg de aur de la gat, isi dezveleste ranjetul si iti intinde palma omnipotenta in semn de stop de parca ti-ar spune: “hai, stai putin, ai rabdare, trecem imediat; ca de nu stai, iti fut o bucata in mecla aia proasta si-ti rup mana care ti s-a blocat pe claxon; stiu ca am blocat, aci cu fratii mei, circulatia, dar nu-mi pasa; mortu’ trebuie dus la groapa”.

Ultima aventura de acest gen de care imi aduc aminte e aia din 2007 cand peste 20 de masini au blocat strada Reinvierii [degeaba, ca mortu’ nu era Iisus sa-i faca loc sa se scoale si sa umble] ca sa duca la groapa o rubedenie de-a lui latino Pepe. La vremea aia, Christian Ciocan a zis ca n-a fost mare lucru ca atata vreme cat aia n-au facut scandal si ca, practic, blocarea strazii s-a facut in buna pace, nu era nimic de remediat.

Insa ieri am vazut si eu o d-asta. Dupa ce a trecut momentul Luminita Anghel despre care am scris in postul anterior, trecem de semafor cand, la rond la Piata Dorobanti, doi nesimtiti se dau jos din masini si incep sa dirijeze traficul in timp ce claxoanele vuiesc amenintatoare. Scena a aratat precum v-am zis in paragraful intai, cu cefisti [oameni cu ceafa lata] punandu-se de-a curmezisul strazii cu masinile ca sa treaca cortegiul. Scena a durat vreo 3 minute ca erau masini multe. Pentru linistea personala, aici aveti numere de inmatriculare ale catorva masini din cortegiu, unele cu numere de strainatate: S767 [Anglia], IF 04 BGS, P 8092 PK, B 34 JDX, B 53 VWN [asta era dubita cu mortu’, saracu’ n-are nicio vina], B 05 KTO.

0 comment

You may also like

0 comment

anonim April 1, 2010 - 1:36 pm

Fabulos.

Am comentat anonim sa nu cumva sa aiba ala cu ceafa groasa cont de facebook sau blog desi cumva nu cred ca ne-am intersecta.
Oana, prietena ta.

Reply
Andreea April 1, 2010 - 1:38 pm

mwhawhawhawhawha

Reply
clara April 2, 2010 - 8:40 pm

un adevarat motiv sa-ti doresti neumurirea 😛

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: