Hai la teatru!

by Andreea Vasile

Suntem în al Doilea Război Mondial. Suntem tineri. Departe de gloanțe, viața pare că aduce numai lucruri bune. La un pas de noi o lume întreagă e în conflict, însă când în jurul nostru zilele trec tihnit, n-avem senzația disperării. Ea aparține celorlalți, a acelora care-s în mijlocul conflictului, să se spele cu evenimentele și cu stările nașpa pe cap. Așa gândea și un grup de tineri. Până când au plecat în armată, în Biloxi Mississippi.

*

Este scenariul filmului Biloxi Blues (1988) regizat de Mike Nichols după scenariul lui Neil Simon.

*

În adaptare românească, piesa e regizată de Iarina Damian cu Tudor Chirilă, Paul Ipate și Radu Iacoban în rolurile principale.

*

Prin bunăvoința Agenției de Vise, am să-ți ofer o invitație dublă la piesa Biloxi Blues care se joacă pe 22 octombrie, de la ora 20.00, la Palatul Național al Copiilor. Pentru asta trebuie să îmi povestești, în secțiunea comentarii, o situație de viață în care dacă ai fi fost mai stăpân pe tine, ai fi ieșit cu fruntea sus.

*

Armata nu e un loc al chinurilor și umilințelor inutile. Chinul și umilința sunt profesori în drumul nostru spre maturizare. Doar că din ce în ce mai puțini oameni ne mai spun asta. Piesa o va face.

http://www.youtube.com/watch?v=SckxbU9zM4s

 

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: