Hello! Sunt vocea Nopţii Albe a Galeriilor. Can you hear me?

by Andreea Vasile

Pe Raluca Andreescu am cunoscut-o la GoMentorship când mi-a spus că-mi citeşte blogul. Azi ne-am reîntâlnit. Şi mi-a făcut o surpriză extraordinară…

*

Când ne-am aşezat la masă, la unul dintre locurile din piaţa Charles de Gaulle, credeam că mă întâlnesc doar cu ea. Curând, ni s-a alăturat cea despre care aveam să aflu că este Suzana Dan, creatoarea Nopţii Albe a Galeriilor, care anul ăsta, pe 10 iunie, ajunge la cea de-a 5-a ediţie.

*

Suzana a început să-mi citească blogul la recomandarea Ralucăi şi aşa a ajuns la concluzia că aş putea face o treabă bună pe 10 iunie, scriind despre ceea ce văd prin galerii.

N-am niciun fel de background artistic, i-am spus Suzanei. Nu ştiu cum se scrie despre artă, nu cunosc motivele pentru care ceva este considerat valoros sau nu, frumos sau nu, o reuşită sau un eşec. Singurul meu barometru când vine vorba de asta e cel al like-abilităţii.

Un motiv suficient, crede Suzana, să mă desemneze vocea care îţi va povesti, în noaptea de 10 iunie, de ce merită să ieşi din casă şi să dai o tură prin galerii. M-am simţit, cum altfel, decât onorată, mai ales că, repet, interacţiunea mea cu arta contemporană în spaţiile galeriilor este aproape nulă. Dacă Suzana crede că, chiar şi-aşa, felul în care percep şi redau, ca observator, lucrurile din jur, este măcar în regulă, nu pot decât să mă alătur energiei ei debordante şi să încerc să mă ridic la înălţimea evenimentului.

*

Mai e puţin peste o lună până la NAG 2011, timp în care o să vă ţin la curent cu invitaţii din acea noapte. Chiar dacă obiectivul meu principal, aşa cum mi l-a descris Suzana, este să “transmit” din noaptea de 10 iunie, veţi mai auzi de mine până atunci, mai ales că, deocamdată, nu ştiu cum voi face transmisiunea.

Poate că voi posta după eveniment, poate că voi posta în timp ce evenimentul are loc, oricum va fi, încerc să găsesc cea mai bună formulă prin care, dacă nu te-ai lăsat convins până la ora aia să ieşi din casă, s-o faci totuşi în al 12-lea ceas.

*

Noaptea Albă a Galeriilor este un circuit urban al galeriilor şi spaţiilor alternative, un eveniment cu şi despre arta contemporană – pictură, performance-uri, proiecţii de film, desene, stenciluri şi fotografii – totul într-o singură noapte.

În 2010, Noaptea a inclus 40 de spaţii în care s-au întâmplat tot felul de lucruri. Primul eveniment NAG a avut loc în 2007. În 2011, în afară de Bucureşti, NAG va avea loc, concomitent, şi la Cluj.

Mulţumesc Raluca şi Suzana!

Let the journey to NAG 2011 begin.

Add Noaptea Albă a Galeriilor to be your friend on Facebook.

0 comment

You may also like

0 comment

Valentina April 22, 2011 - 5:30 pm

Succes!! Şi multă inspiraţie, abia aştept să citesc despre NAG #5.

Reply
Andreea April 25, 2011 - 9:39 pm

Multumesc 🙂 Poate si vii la NAG, pana la lectura…

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: