Hobo: un călător

by Andreea Vasile

Hobo = Unlike ‘tramps’, who work only when they are forced to, and ‘bums’, who do not work at all, ‘hobos’ are workers who wander.

Mă uitam, după mult timp, la Miami Ink când am văzut povestea unui tip care şi-a tatuat un hobo. Şi ce a spus mi-a plăcut foarte mult.

*

Tipul, acum căsătorit şi cu copil, a spus că toată viaţa lui, până să se însoare, a fost un hobo. Îşi tatua unul ca să îşi aducă aminte de asta, numai că hobo-ul lui avea o umbrelă deasupra capului pentru că “acum am unde să dorm”. El a povestit că a ales să trăiască unde i-a plăcut, fără siguranţa zilei de mâine şi dormind pe unde apuca, pentru că a vrut să cunoască lumea şi oamenii. A spus că a avut multe meserii şi că un an de zile a dormit într-un cort, deşi muncea. “Am făcut asta pentru că am vrut să strâng bani pentru inelul de logodnă al iubitei mele”. Cu ea avea un tatuaj pe gamba piciorului stâng: goală, întinsă pe un pat :). Arătau bine, şi tatuajul, şi ea.

*

M-am gândit adesea cum ar fi să-mi iau câmpii şi să mă duc unde văd cu ochii cu încrederea că lucrurile vor fi în ordine pentru că există un fel de-a fi al vieţii că se ordonează mereu de la sine în pofida grijilor pe care ni le facem. Sau poate tocmai din cauza lor nu putem să vedem că totul este, în principal, în regulă şi că lipsurile care ne gândim că ne fac nefericiţi nici măcar nu-s importante. Ele devin importante pentru că … le dăm importanţă, le inflamăm cu gândurile şi cu aşteptările noastre.

*

Maybe a Supertramp is actually looking for his long way home … detrouring a lot until getting there

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: