Ileana: “Cred în gesturile simple, necondiționate”

by Andreea Vasile

_MG_0196

Ileana va înota pe 12 iulie la Lia Manoliu în cadrul Swimathon pentru că crede în proiectul organizației ALIAT: specialiștii de acolo îi pot ajuta pe copiii care cresc în medii toxice în care se consumă alcool și droguri să rămână cu mintea cât mai limpede și inima cât mai curată.

Ileana a făcut anul ăsta cursa vieții ei, triatlonul de la Oradea, poate cea mai dificilă competiție tip Ironman din țara noastră (3,8 km înot, 180 km bicicletă și un maraton). Un om obișnuit, cu job și familie, care a avut un vis și certitudinea că îl poate împlini. Odată cu această realizare, Ileana știe că nu mai este aceeași: are alte dorințe, alte aspirații, alte nevoi. Știe ce înseamnă să primești ajutor în situații grele pentru că în toată această perioadă a antrenamentului, oamenii au fost în preajma ei în diferite forme: cu o vorbă bună, cu încurajări, fiecare așa cum a putut. De aceea, la rândul ei, îl oferă mai departe.

*

”Iubesc copiii, toți copiii merită șanse egale”, spune Ileana, 39 de ani, de profesie avocat și mama unui băiat de 9 ani. Este mai degrabă genul de mamă-prietenă cu copilul ei și în acest sens mi-a rămas în minte ședința foto unde Ileana se uita la Maria cea zburdalnică cu cea mai frumoasă privire, ca la un mentor de la care poți oricând să înveți să fii, din nou, cu adevărat vesel, și entuziast, și lipsit de griji, să te bucuri de momentul în care ești și să trăiești acolo cu atâta intensitate încât să ți se facă rău de la efort și de la râs. Să fii în viață.

_MG_0188

Ajut-o pe Ileana să îndeplinească obiectivul echipei ALIAT și să strângă suma de 6000 de lei necesară pentru ca proiectul să poată începe.

”Cred în gesturile simple, necondiționate, ele ne împlinesc viața”, explică Ileana care este pentru prima dată în poziția de fund raiser. A donat mereu pentru cauzele altor oameni mai ales dacă împlinirea lor a venit prin sport, însă nu a fost niciodată până acum ea cea care trebuie să facă această muncă pentru alții. O vede ca pe o provocare și asta o motivează să dea tot ce poate, așa cum face întotdeauna. ”Sportul este o cale spre fericire, împlinire, libertate”, crede Ileana care a demonstrat că acestea nu sunt doar niște simple cuvinte pentru ea, ci un stil de viață, calea prin care ea și-a făcut lumină în propria existență și-n propriile gânduri.

*

Intră pe profilul echipei ALIAT și ajut-o pe Ileana să strângă toții banii de care este nevoie. Până acum, echipa de înotători a reușit să adune 2705 de lei din suma totală de 6000 de lei și se află în top 10, din 38 de echipe participante, al celor mai dedicați fundraisers. Orice donație contează așa că nu sta deoparte, ești la 2 clickuri distanță de o faptă bună. Și, bineînțeles, Ileana te așteaptă pe 12 iulie la bazinul Lia Manoliu să o susții din tribune. Așa cum te aștept și eu, în calitate de participant și căpitan de echipă.

*

Citește și povestea Mariei, membru în echipa ALIAT.

Citește și povestea lui Ștefan, membru în echipa ALIAT.

Citește povestea Vioricăi, membru în echipa ALIAT.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: