Imaginația este mai importantă decât cunoașterea

by Andreea Vasile

Am înțeles, în sfârșit, ce a vrut să spună Albert Einstein cu celebra lui replică: imagination is more important than knowledge. Am avut revelația sâmbătă, la conferința Born2Succed, când am spart cu mâinile goale o placă de lemn (voi reveni cu povești de la eveniment într-un post separat), iar convingerea că orice se poate a fost întărită duminică la ședința foto pentru campania primăvară/vară a programului Limitless Total Body Makeover. Astăzi lucrurile au atins punctul lor maxim pentru că ziua a fost îndesată cu toate veștile bune din lume: de la faptul că am luat salariul, până la fotografiile de la ședința de ieri care au fost făcute publice și în care nu mi-a venit să cred că sunt eu, apoi filmulețul în care m-am văzut spărgând placa de lemn cu o energie absolut fantastică, pe urmă invitația să particip într-un proiect foarte mișto (e atât de mișto că, iar, nu cred că eu voi face parte din el) și bomboana de pe tort, 60 de minute de convorbiri naționale primite cadou după ce săptămână trecută am primit oricum un bonus de convorbiri naționale nelimitate. Așadar, Universule, mulțumesc și, te rog, nu te opri!

andreea 1

You will never know your limits until you push yourself to them

Dacă mi-ar fi spus cineva în luna octombrie că odată cu Limitless viața mea se va schimba și voi ajunge să pozez pentru un program de fitness, i-aș fi spus că face mișto de mine. Pur și simplu nu mi-a trecut niciodată prin minte că eu, fata aia mereu plinuță, cu kilograme mai multe, dar un șarm irezistibil, oricum, ahahaha, voi fi cea care în câteva luni va avea mușchi definiți și va privi viguros dintr-o fotografie ca exemplu clar că, dacă vrei, poți.

În toate aceste luni am muncit mult și dedicat, însă am făcut-o pentru că am avut o promisiune față de mine și atât. Nu m-am gândit nicio clipă că această promisiune era de fapt pragul peste care nu am reușit niciodată în acești ani să trec și, în ciuda faptului că m-am gândit des la o viață în care să fiu o inspirație pentru alții, nu mi-am închipuit că lucrurile se vor întâmpla în felul ăsta, că mă voi apuca de un program cu rezultate așa de clare la absolut toate nivelele, că trupul și mintea mea vor începe să co-existe într-un mod care, deseori, îmi depășește puterea de înțelegere. Și, de fapt, foarte bine că o depășește pentru că mintea este într-adevăr limitată, deși supraestimată.

andreea 4

Strive for progress, not perfection

M-am simțit minunat ieri la ședința foto, m-am simțit la locul meu, că sunt unde trebuie, că fac ce trebuie, totul a fost cum trebuie să fie și starea asta mi s-a părut incredibilă, un izvor de energie pură de la care m-am încărcat și din care mă voi hrăni zile bune de acum înainte. În adâncul ființei mele am avut mereu flash-uri cu o Andreea care este în stare să se miște în moduri de neînchipuit, însă nu am îndrăznit niciodată să sper că imaginile vor deveni realitate, cine sunt eu, în definitiv, să contest ceea ce era evident, ceea ce vedeam în oglindă. Acum înțeleg că oglinda aia era de fapt mintea mea, că schimbarea nu a venit niciodată până acum pentru că nu am crezut-o posibilă.

andreea 5

Dream it, wish it, do it

Imaginația e mai importantă decât cunoașterea pentru că imaginația nu știe de bariere pe când cunoașterea este limitată. Cunoașterea este la nivelul minții, iar mintea operează cu fapte, cu evidența, cu povestea aia pe care ne-o spunem zi de zi și din care nu putem ieși pentru că avem prea multe certitudini și astea ne țin în loc, faptul că credem că știm, că am descusut noi lumea în bucățele și ne-am prins despre ce este vorba. În schimb, imaginația operează cu posibilitățile, cu potențialul, cu șansele nelimitate de a ne preschimba oricând dorim în ceva mai mult, mai bun, mai puternic. Când am început Limitless, în octombrie, am plecat la drum cu un singur gând: vreau să mă autodepășesc și vreau să renunț la scuze. Asta a fost tot, în rest nu m-am uitat nici în dreapta, nici în stânga, nici la susținători, nici la cei care au contestat, nici măcar n-am dat ascultare propriei mele minți, gălăgioase peste măsură câteodată, însă am ignorat-o, așa cum ignori un zgomot care te deranjează și continui să fii liniștit, centrat în tine însuți.

Sunt recunoscătoare pentru toată călătoria asta și știu că the best is yet to come. Chiar dacă am ajuns la o formă fizică bună, pot mai mult, trag pentru mai bine, știu că abia am zgâriat resursele pe care le am în mine la suprafață.

Și-ncă ceva: ORICINE poate să facă ce am făcut eu! Nu sunt privilegiată, nu e un rezultat doar pentru unii, este dovada că se poate, că trebuie să ai încredere în tine, în obiectivul tău și-n procesul care face toate astea posibile: munca.

0 comment

You may also like

0 comment

adela parvu March 18, 2014 - 7:29 am

Bine spus DO IT! Bravo Andreea! Felicitari!

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: