Imi place si nu stiu de ce

by Andreea

La Manchester e la fel de murdar ca la Bucuresti. In Manchester nu sunt florarii si nici parcuri. Cat despre petreceri, habar n-aveti ce-s alea cu adevarat pana n-ati vazut britanici rupti in gura de atata bautura. In nicio alta parte nu am vazut atatea fete tinere, under 18, cu copii. In nicio alta parte n-am vazut atata decadenta. Mame si fiice petrec laolalta, care mai de care mai despuiate si, cateodata, poate intrecandu-se in armele seductiei pentru acelasi barbat. Cateodata, poate mama, cu mai mult succes, va flirta si-si va pune poalele-n cap cu noua cucerire de fata cu fiica. Dar nu-i nicio problema. In nicio alta parte n-am vazut femei bete in mijlocul zilei.

In egala masura, muzica englezeasca, asa cum am mai zis, e grozava. La fel si hainele. Barbatii negri sunt la Manchester si, de fapt, in Anglia, mai misto decat in orice alta parte si, de multe ori, mai interesanti de abordat si de purtat o conversatie pentru ca in capetele lor se-ascunde un creier pe care-l si folosesc. Barbatii negri englezi au ceva aparte. Si nici macar nu ma atrag barbatii negri in mod special. E o observatie testata si testabila. Englezii au cladiri din caramida rosie pe care le iubesc. E o energie pe care o degaja care mie imi umple inima de bucurie. UK Garage, Indie, Electronica, D’n’B, muzica, doar ea, din nou. Oasis, The Verve, Beatles, nu pot sa va explic, si mai multa muzica, cand o aud e ca si cand inima mea ar scoate aceleasi sunete pe care le aude in jur.

Sunt multe lucruri naspa la Manchester pe care vi le-am enumerat in primul paragraf. Dar sunt si multe lucruri misto. Si cel mai important este ca, pentru nu stiu care motive, orasul asta ma atrage. M-am gandit ca, de multe ori, oamenii spun despre un oras sau altul ca le place fiindca au multe lucruri in plus fata de hometown. La mine nici macar nu e asta pentru ca, asa cum am scris, la nivelul strazii orasul e jegos, n-are verdeata si pe alocuri pute. Dar tot la nivelul strazii, originalitatea, individualitatea, gradul de relaxare, usurinta cu care poti intra in vorba cu oamenii si, de ce nu, berea foarte buna, dau Manchesterului un aer aparte. Ah, si fotbalul, da.

0 comment

You may also like

0 comment

Cosmin April 6, 2010 - 7:02 pm

the clash! this is england! http://www.youtube.com/watch?v=P-Ibe03IYZw

Reply
Corina April 6, 2010 - 10:05 pm

in all these western cities, i feel it has sth to do with the simple, raw, pure, amazing sense of freedom they offer to anybody who indulges in them.

Reply
Morko April 7, 2010 - 8:03 am

subscriu la oameni.
in special la barbatii absolut minunati (mai ales cei negri) pe care ii vezi pe strazi oriunde te-ai uita.
si la nonsalanta cu care merg pe strada cele mai ciudate specimene si nimeni nu reactioneaza cum ar reactiona aici. ceea ce e teribil de dragut.
si nu cred ca ai de ce sa compari manchester-ul cu hometown-ul pt ca, pt tine, manchester-ul e un soi de hometown. 😉

Reply
clara April 11, 2010 - 5:38 pm

what some call tolerance others, such as myself, call indiference

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: