În 2013, ai 12 motive să spui Amin! în fiecare zi

by Andreea Vasile

Poza teaser care, în urmă cu aproximativ o lună de zile, anunța apariția primului Calendar Ortodox ALTFEL. Azi, calendarul este pe piață.

Am aflat de Calendarul Ortodox după ce am văzut pagina lui pe Facebook, dar mai ales poza teaser (de mai sus) care mi s-a părut foarte îndrăzneață. Îți trebuie curaj să faci așa ceva și, laolaltă cu alții despre care am vorbit despre Calendar, am căzut de acord: Ăștia caută scandal! Păi dacă asta e poza teaser, cum oare urma să arate calendarul, cu cele douăsprezece luni ale sale?

*

Calendarul s-a lansat și arată foarte bine! Conceptul este că douăsprezece preoți, împreună cu invitații lor, așa cum ne spune comunicatul de presă, apar în fotografii artistice. Înțelegm ușor că mai departe de meseria pe care au ales s-o facă, sunt oameni cu viață personală, nu e nicio aură în jurul lor de care trebuie să ne temem, ci, dimpotrivă, mi s-a părut că fotografiile cheamă la înțelegere, chiar dacă, adesea, par vorbe goale. Trebuie să ieși din zona de confort și să lași regulile deoparte ca să pricepi că existența cuiva, chiar și a unui preot, nu este dată de limitele imaginate de alții, ci de propriile alegeri.

*

Calendarul costă 10 euro și poate fi comandat on-line și cred că va vinde bine și aici, și-n străinătate. În plus, site-ul e bilingv, român și englez, și e plin cu articole dintre cele mai diverse, de la calendare de aiurea la artă controversată din lumea largă.

http://www.youtube.com/watch?v=430scbL5sw4&feature=youtu.be

*

Un lucru e sigur: sfârșitul lumii poate să mai aștepte!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: