În oglindă

by Andreea Vasile

Este o scenă în “Necuvinte“, spectacolul companiei de teatru Passe Partout condusă de Dan Puric, în care Adrian Nour, actor, scenarist şi regizor al spectacolului – un om extraordinar de talentat – joacă un tip care îşi aşteaptă iubita la întâlnire. Întruchipează pe unul tip Pepe, un latino lover narcisist până într-acolo unde scoate o oglindă, mică, de poşetă şi ceea ce trebuia să fie o simplă verificare că toate sunt în ordine în persoana lui înainte să apară ea devine un exerciţiu de admiraţie de sine.

“You are so beautiful” a lui Joe Cocker se aude dintr-o dată şi pe măsură ce versurile curg, tipul este complet absorbit de propria imagine şi, ca să se vadă din ce în ce mai bine, face oglinda tot mai mare, până ajunge la aceeaşi dimensiune cu el.

You are so wonderful
To me
You are so wonderful
To me
Can’t you see
You’re everything I hoped for
You’re everything I need
You are so wonderful
To me.

Ce mi-a plăcut este că până la sfârşitul melodiei îţi dai seama că este vorba de mai mult decât de narcisism. Tipul se acceptă pe sine ca fiind tot ceea ce-i trebuie. Îţi dai seama că este vorba despre o descoperire de sine, o întâlnire surpriză cu propria persoană care nu este atât de rea, ba chiar, privind-o tot mai intens, începe să ne placă de ea, să o iubim, să vrem să o îmbrăţişăm.

Când facem gestul de a ne pune însă mâinile în jurul propriei imagini, oglinda se sparge.

Dar în ciuda finalului, ideea şi felul în care a fost pusă în scenă este foarte frumoasă.

*

“Necuvinte” este un spectacol minunat care se joacă la sala Rapsodia din strada Lipscani. Sala Rapsodia aparţine companiei de teatru Passe Partout al lui Dan Puric şi acolo puteţi vedea nişte excelente reprezentaţii.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: