Indygen e generaţia care va schimba din online lumea din offline

by Andreea Vasile

6

În vreme ce la noi “psihologii” spun că numărul de tineri care stă pe net e tot mai mare şi, deci, asta e o treabă îngrijorătoare, în lumea mare, internetul e un instrument care ajută să ştii mai mult, mai repede, mai bine. Acolo, lumea offline şi cea online nu-şi dau la gioale, ci se completează, ca două jumătăţi de care un om deştept, folosindu-se, are mai multă putere. Un studiu recent spune că românii sunt pe locul II în Europa când vine vorba de timpul petrecut online, cu aproximativ 18 ore pe săptămână. Aşadar, discursul că treaba asta ar trebui să ne sperie, să ne dea de gândit, să ne facă să reevaluăm relaţia noastră cu realitatea e neadevărată, în ceea ce mă priveşte, adică eu nu cred în el, cu atât mai mult cu cât, poate nu încă în România, dar în afară cu siguranţă sunt atâtea lucruri deştepte care se întâmplă via net încât să îi negi importanţa e ignoranţă.

*

Dorinţa de libertate în online şi nevoia de independenţă în offline a dus la naşterea unui produs ca Indygen. Construit de nouă tineri cu vârsta până în 30 de ani, Indygen e, înainte de toate, povestea unui grup de oameni care a mirosit că viitorul e în oline şi, ca să fie unul plin de oportunităţi, e nevoie de un produs care să dea cât mai mult acces la net. Indygen e un SIM şi, în acelaşi timp, e mai mult decât un SIM. E ca o cheie de acces într-un parc de distracţii. Parcul ăsta de distracţii înseamnă, pentru tineri, oportunitatea de a face bani, de a învăţa, de a creşte şi de a se distra. Toate astea pentru numai 38 de lei pe lună, pentru că Indygen e un SIM prepaid.

Dă-mi voie să fiu şi mai clară. Iei SIM-ul, îl bagi în smartphone şi, automat, se activează cele 500 de Indypoints. Indypoint-ul e unitatea de măsură la Indygen şi-l poţi folosi cum vrei: să vorbeşti, să dai SMS, să te dai pe net. Practic, felul în care împarţi cele 500 de Indypoints e treaba ta şi o poţi face în acord cu nevoile tale. De pildă, dacă ai folosi cele 500 de Indypoints numai pentru net, ai avea cam 1,5 GB de net pe lună, inclusiv acces la Viber sau Skype, ceea ce nicio altă reţea nu oferă. Pe urmă, accesul la Indygen.ro vine cu oportunităţile de care îţi ziceam mai sus: bani, învăţare şi fun. Asta pentru că Indygen dă teme pe care, dacă le rezolvi, poţi câştiga bani. Pe urmă, ai content original de la oameni din diferite domenii care-ţi arată, prin tutoriale, cum poţi să devii şi tu mai bun în aria ta de interes. Îi menţionez from the top of my mind pe Bucureşti Optimist şi pe Artskul. Nu în ultimul rând, poţi ajunge la petreceri Indygen de unde poţi pleca angajat dacă ai ce caută gaşca Indygen: spirit proactiv, energie creatore, networking, determinare. Gândeşte-te că dacă ai 19-20 de ani şi vrei un job, angajatorii te întreabă negreşit de experienţa pe care o ai. La Indygen nu e vorba de CV, e vorba să ai atitudinea aia curioasă şi entuziastă care face mai mult decât orice. De exemplu, acum, la Indygen sunt 30 de conectori, tineri pe la 20 de ani, în cinci oraşe din ţară care răspund la hotline Indygen şi care-s acolo în orice moment pentru consiliere. Pentru că, la Indygen, nu există niciun robot pe nume Andreea care să te pună să apeşi pe 635241 butoane până ajungi unde trebuie.

*

1

Indygen a fost lansat la începutul acestei săptămâni, pe 8 iulie. Indygen e un business făcut de tineri pentru tineri şi susţinut financiar de Vodafone. Însă e de subliniat că Vodafone şi Indygen sunt două branduri distincte, chiar dacă Indygen foloseşte reţeaua Vodafone. Indygen se distinge printr-o abordare optimistă a mesajelor transmise şi prin faptul că nu e un alt produs de telefonie mobilă, e un produs care îmbină telecomul cu produsele digitale într-un pachet de care tinerii să se folosească pentru a se echipa cu informaţiile şi aptitudinile de care au nevoie. E ca şi când ai fi în permanenţă la şcoală, dar o şcoală practică, în mişcare, cu teme la zi, care să te ajute să creşti.

4

Asta e jucăria în care vine SIM-ul Indygen. Identitatea brandului a fost făcută de Brandient.

pic

Un alt punct foarte important este că unităţile neconsumate într-o lună, acele Indypoints de care vă spuneam, se reportează în luna următoare. Nimic nu se pierde şi asta e foarte important!

Pentru restul de oportunităţi, intraţi pe Indygen.ro şi daţi-vă nişte timp ca să înţelegeţi despre ce e vorba.

Prietenul Cosmin Pojoranu şi-a comandat Indygen şi a făcut un demo cu felul în care se despachetează produsul. 🙂

0 comment

You may also like

0 comment

Mihaela July 12, 2013 - 8:02 am

Nu doar psihologii romani spun asta.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: