“Inna, cel mai bun concert din România de la Michael Jackson încoace”

by Andreea Vasile

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=_BeRk-qTrgk&feature=player_embedded#at=51]

Inima mi-e tristă, sufletul mi-e gol, plină de speranţe, am crezut că mor … când am auzit-o pe Inna cântând. Staţi pe aproape, urmează recenzia primului şi inegalabilului mare concert al interpretei de talie intergalactică, Inna, pe care România, Europa, ce zic eu aici, pe care Universul, cu toate planetele descoperite şi nedescoperite, o iubeşte.

*

Am ajuns la concert la Inna din curiozitate. Colega Ina (cu un singur “n”, aşa e ea, mai simplă) avea treabă în culise şi mi-am făcut şi eu de lucru cu ea. Am crezut cu sinceritate, şi Facebook-ul mi-e martor prin statusurile obsesiv-compulsive postate în ziua concertului, că Inna, prin prisma succesului internaţional, e chiar foarte tare. Ce dacă nu e genul meu de muzică, sunt gata să dau Cezarului ce-i al Cezarului indiferent de zona de activitate; dacă e bun, e bun şi pace. Dar să o iau cu începutul…

*

Am ajuns la Arenele Romane la ora 19.00 cu obiectivul de a intra în culise. Acolo trebuia Ina să fie, dar n-aveam acreditare. Doar zâmbete largi şi o pilă de care nu dădeam aşa că, din telefon în telefon, şi după vreo 30-40 de minute, am reuşit să ajungem acolo unde artiştii se relaxează înainte de-a intra în scenă şi după. Persoana care ne-a întâmpinat a fost Smiley. Este a doua oară când îl întâlnesc şi mă bucur să constat şi să vă spun, din nou, că e un tip foarte mişto: arată mişto, se poartă mişto, a rare down to Earth specimen. De unde eram, i-am ratat pe Play and Win despre care oricum nu ştiam mare lucru în afară de faptul că-i compun piesele Innei. Ackent sunt la fel de varză ca-ntotdeauna şi insistenţa cu care continuă să apară pe scene şi să cânte live este pentru mine un mister.

*

Am ieşit în public înainte de show-ul lui Alex Velea. A fost prima dată când am văzut ce fac, live, băieţii de la HaHaHa Production şi am rămas impresionată. De data asta, cu un concept nou de show, prototype, au reuşit să ridice vibraţiile. Pe mine, show-ul lor m-a binedispus şi, gândindu-mă la Smiley, dar şi la ceilalţi, cred că şi-n viaţa cotidiană sunt o gaşcă de oameni pasionaţi de munca lor şi prieteni foarte buni.

*

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=sz_iFuFBSvg]

La ora 22.00 a venit un nene pe scenă care a început să semnalizeze c-o lanternuţă cerul şi să ţipe chestii în microfon. Nu am înţeles ce, dar felul în care se agita cu lanternuţa ne-a făcut pe toţi să ne dăm seama că se-ntâmplă ceva acolo sus aşa că ne-am ridicat capetele. O lumină mai mare comunica cu luminiţa lanternuţei. Uuuuuu! Şi, ce să vezi? Era elicopterul, mă! Elicopterul, care tot cobora, nu ne mângâia cu elicele ca o ploaie caldă de primăvară ci, datorită forţei, a creat o mini tornadă în urma căreia pahare, praf, scrum de ţigară, mă rog, şi ce mai era pe jos p-acolo, s-au ridicat într-un dans propriu şi toxic. Din elicopter, în rapel, a coborât ea, Inna. N-a fost singură, ci în braţele unui domn care manevra coborârea. După ce a lăsat-o pe scenă, domnul a plecat înapoi în elicoper şi elicopterul înapoi de unde a venit. Râdeam cu fetele după concert că, dacă Madonna făcea asta, nu doar că ar fi coborât singură, dar ar fi pilotat şi elicopterul până la locul faptei.

Ne-a salutat Inna de bun-venit şi-a început cu melodia Sun is Up, deşi tot ce era up era praful. Au venit şi cei 8 dansatori ai ei, băieţi chipeşi care se mişcau bine şi pe care îi auzisem vorbind în culise: nu erau români. Primele 3 melodii au curs bine, lumea aplauda, Inna se mişca. Cea de-a patra a fost un cover după “Use Somebody” a lui Kings of Leon, variantă acustică, dar prefer să nu comentez momentul decât cu un neostentativ PWHAWHAWHAWHAHA. Pentru că are melodii puţine în palmares, Inna a făcut multe coveruri, mai multe decât melodiile care îi aparţin. De fapt, coverurile astea au mai animat publicul. Pe Ina şi pe mine, astea ne-au făcut să ţipăm din toţi rărunchii şi, dacă pentru cei din jur părea că Inna ne entuziasmează până la urlet, e bine să ştie, dacă ajung aici, că internaţionalele ale căror versuri le ştiam ne-au bucurat de fapt.

Momentul culminant a fost dialogul dintre Inna şi public. Ina a scris în postul ei vorbele de duh care ne-au făcut să ne sprijinim una de alta de râs. Le reiau pe cele mai bune:

“Vreau sa-mi ating fanii!”

“Vreau sa dati gardul jos, sa facem party. Alo, organizatorii se aude? Dati gardul jos! [dupa ce i se face semn ca nu] Nu am voie? Bine, atunci il sar! Sau nu il sar, ca sunt grea. [catre public] Sariti-l voi! Sa facem partyyyy!”

[Luand un poster cu o inima din public] “Vedeti, Romania ma iubeste! De ce spuneti ca nu ma iubeste?! Sa nu mai aud ca Romania nu ma iubeste!”

[Mai tarziu, uitandu-se catre un fan din apropierea scenei] “Ce spui? Ma iubesti?! Dar chiar ma iubesti sau te-a pus cineva sa-mi spui asta?” [Penibilul momentului a fost dublat de faptul ca, mi-a soptit mie o zburatoare,  in jurul scenei chiar au fost platiti 100 de fani sa cante si sa danseze cu mai mult aplomb decat de obicei.]

[Inainte sa cante Hot] “Mi-au dat producatorii mei o piesa dance si i-am intrebat “De ce-mi dati piese dance, cand eu cant numai pop-rock?”

[Privind o fana inlacrimata] Draguta mea, de ce plangi? Nu plange! Vai, ce-am mai plans si eu cand am vazut-o pe Andreea Banica! Vai, ce-am mai plans!”

Concertul ei s-a terminat după vreo 50 de minute în care, să recapitulăm, a cântat 6-7 melodii creaţie proprie, încă pe atâtea coveruri şi ne-a zis vorbe de duh de povestit nepoţilor.

*
Noroc cu Sensor şi butoaiele lor că au mai dinamitat atmosfera.
*
Un bilet la Inna a costat 80 de lei. Furt pe faţă! Dacă plăteam biletul ăsta, cred că porcăiam concertul până la sfârşitul anului. Sursele ne-au spus că, în realitate, vânzarea de bilete a fost slabă ceea ce a determinat crearea a tot felul de artificii de marketing (reduceri, jocuri şi concursuri) prin care oamenii să fie atraşi să cumpere bilete. Până la urmă, arena s-a umplut, dar mulţi au plecat în timpul cântării, iar când Inna a anunţat ultima melodie, locul s-a golit aproape instantaneu. Să vă mai zic că nu a fost cazul unui bis? N-a fost cazul unui bis. Dimpotrivă, dacă avea loc, cred că-şi făceau spectatorii sepuku.
*
Dar cum gusturile nu se discută, iată că, pe Youtube, comentariile la video-ul pe care l-am pus aici au fost de tot felul. Cel care-a rămas în sufletul meu este:
“I AM SO GLAD I WAS ABLE TO STAY SO CLOSE TO INNA! THE BEST CONCERT HELD IN ROMANIA SINCE MJ. (I MUST SAY IT WAS EVEN BETTER THAN SHAKIRA’S)!!! I HAVE ALSO SEEN MANY FRENCHES AND SPANISH PEOPLE! LOVE INNA!

Cum ar spune Mo: Atââââât!

*
ZeList adună opinii de peste tot în legătură cu concertul de aseară. Opiniile sunt dintre cele mai diverse şi sunt bune de citit ca să nu rămâneţi cu impresia că textul meu are caracter imperativ. Dar pentru că am văzut mai mult de un concert în viaţa asta şi pentru că nu trebuie să zic de bine obligată, din varii considerente (ceea ce oricum n-aş face), postul reflectă realitatea mea de aseară.
Ionuţ Bunescu mi-a spus în comment-uri că-s Gică contra. I-am citit şi eu postul despre Inna şi cred că o glorifică nejustificat, dar dacă lui aşa i-a apărut prestaţia, foarte bine. Ionuţ a înregistrat mai multe melodii de aseară, aşa că puteţi şi vedea ce-a fost p-acolo.
0 comment

You may also like

0 comment

Doamne! Ce concert, ce show, ce arta!!! @ INna « Orpius's Blog May 18, 2011 - 12:01 pm

[…] cititi de aici sa va amuzati putin CLICK Filed under funny ← Video: Mercedes-Benz S63 AMG Track Test LikeBe the first to […]

Reply
Dorina May 18, 2011 - 12:12 pm

Mai penibil de atat nu se putea…..
Is so funny…

Reply
Andreea May 18, 2011 - 1:06 pm

Asta inseamna sa exagerezi si sa prezinti oameni/idei/proiecte ca ceva ce nu sunt. Le dai oamenilor sperante false si oamenii se sesizeaza, in cele din urma. Daca acest concert a bucurat oameni, ma bucur, sunt sigura ca asta s-a intamplat pentru unii. Dar ca overall, m-am exprimat mai sus ce si cum.

Reply
Ionut Bunescu May 18, 2011 - 12:43 pm

Miss, nici eu nu am dat banii pe bilet, nici eu nu am fost printre cei care tipau Inna sau care au dansat in timpul show-ului. Poate ai vazut ca publicul era format mai mult din minore, eu/tu si altii nu eram in target-ul acestui concert. Medley-ul cu cele 4 cover-uri a sunat bine, sincer. Ca ea se copilarea si povestea cum plangea cand o vedea pe Banica, asta e stilul ei, repet noi nu eram in target, dar mi se pare ca ai vrut doar sa fii Gica-Contra pe principiul haterului.

Reply
Andreea May 18, 2011 - 12:53 pm

Ionut, eu m-am dus s-o vad pe ea. Si nu mi-a placut ce-am vazut, deci am scris in consecinta. Doar pentru ca spun ce am vazut si fac asta intr-un mod ironic, nu inseamna ca sunt hater sau Gica contra. Asa cum am scris la inceputul postului, sunt destul de receptiva la orice; in cazul asta, nu cred ca emotia sau entertainmentul tin de genul muzical, ci de calitate; de aceea, asa cum am scris, am apreciat ce-a facut Alex Velea pe scena. In cazul Innei, in afara de intrarea in scena, de coregrafia dansatorilor si de Sensor, nu m-a impresionat nimic. In acelasi loc, am fost duminica la Gentleman unde s-a cantat 2 ore jumate cu 3 bisuri. Si nu trebuie sa-ti placa reggae ca sa-ti placa un spectacol bun, ceea ce, la el, a fost. Merci ca mi-ai scris 🙂

Reply
Morko May 18, 2011 - 12:46 pm

sincer, dupa ce-am citit, imi pare rau ca n-am fost si eu. :))))))))) poate da Dumnezeu si il face si pe-al doilea ‘cel mai mare si minunat’ concert dsoara. sa fie mai tare ca Metallica, zic.

Reply
Andreea May 18, 2011 - 1:02 pm

Morko, daca te uiti la primul video, cand reporterul FHM ii cere sa spuna cateva cuvinte, discursul ei sec ma face sa cred ca si ea isi da seama ca spectacolul ei, muzical vorbind, a fost slab. Sunt sigura ca publicul se astepta la mai mult si, in afara de Click si Can Can care au avut recenzii pozitive, si alea legate mai degraba de faza cu elicopterul, cred ca majoritatea care a fost acolo n-a simtit marele show. 🙂

Reply
gigi May 18, 2011 - 7:53 pm

nu am citit decat titlul si primele randuri si mi s-a facut greatza..penibil ‘ma’ zau asa…

Reply
Andreea May 18, 2011 - 10:45 pm

daca nu ai citit pana la final, despre ce vorbim aici?

Reply
Alexandra May 20, 2011 - 1:24 pm

“mişto” LOL. bine ca n-a zis “benga”.

Reply
nasrin May 21, 2011 - 11:45 am

Frumos articol 🙂 In primul rand te sustin la faza cu elicopterul. Nu am vazut nimic spectaculos in asta, in plus nu a coborat singura ci insotita, dupa un moment de ezitare (probabil nu putea sa hotarasca: sa sara, sa nu sara, this was the question :))) Presatia scenica lasa de dorit si daca ne uitam pe youtube la filmuletele in care ea canta pt spanioli, francezi si alte nationalitati observam ca face mult mai mult show pentru ei decat pentru noi. Dar nu conteaza, pentru romani merge :))) Vocabularul lasa de dorit…ar trebuie sa si-l imbogateasca un pic pentru ca nu e chiar frumos sa zici “misto”. Dupa cei 8 ani de pian si canto pe care i-am facut, imi permit sao critic 🙂 Eu nu vad talentul in ea. Acum navaliti asupra mea cu comentarii dure pentru ca v-am spus adevarul in fata :))) I dont really care

Reply
Dash Berlin a concertat la Arenele Romane | Music Oriented Blog May 22, 2011 - 7:05 pm

[…] uite așa a venit Dash Berlin, fără elicopter, dar cu o energie debordantă. Nici nu știu cu ce piesă a început că imediat a trecut la o […]

Reply
kristina June 5, 2011 - 8:39 pm

mi s.a parut mie sau este cam figuranta…?!

Reply
Andreea June 5, 2011 - 8:41 pm

pai daca asta e impresia pe care ti-a lasat-o. eu m-am distrat cu altele, dupa cum ai citit in text 🙂

Reply
kristina June 5, 2011 - 8:42 pm

si inca ceva..parca la tv suna mai bine melodiile ei…

Reply
waingro June 8, 2011 - 2:45 pm

“are succes afara!!!”,”ne face sa fim mandrii ca suntem romani!!!”.. stai ca mai erau… “sunt in italia frate, peste tot o aud pe inna, E BELEA FRATE ma simt mandru ca sunt roman” etc etc etc .. va imaginati si altele.
eu nu sunt mandru, ca pe “afara”, o proasta, (degeaba ne ascundem ca asta e adevarul), canta un kitch disco amestecat cu vorbe fara sens intr o engleza de genul “nati” – naughty sau “evaridei” – everyday ..nu pot.daca voi puteti sa va mandriti inseamna ca sunteti mai evoluati.
dar din fericire imi pot exprima parerea.si parerea mea despre fata asta este jalnica.nu am vazut (repet, din ce am vazut in media , declaratii, comportament in concerte, interviuri) de cand m am nascut eu (sunt ceva ani buni),un “artist” mai jalnic din orice punct de vedere.
mai sus sunt discutate multe aspecte negative legate de tanarul personaj care ne a luat prin suprindere de altfel, dar de care, la momentul potrivit, ne am dat seama ( si sincer ma bucur ca mai existam noi dastia mai realisti= gigi contra) ca nu avem in fata decat un marketing perfect in spatele unui produs de tot rahatul.

[Luand un poster cu o inima din public] “Vedeti, Romania ma iubeste! De ce spuneti ca nu ma iubeste?! Sa nu mai aud ca Romania nu ma iubeste!”………

astept cu nerabdare ziua cand vom putea cumpara arme de la magazin “doar cu buletinul”.
eu unul as avea curajul sa o impusc pe fatuca asta in cap.direct.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: