Intervenţie rapidă cu colind

by Andreea Vasile

DPIR în timpul unor exerciţii. Melodia de mobilizare, “Deschide uşa, creştine!”, era fredonată, în pas milităresc, de Ştefan Hruşcă, chemat special la Botoşani, din Canada, în vara lui 2011 pentru pregătirea detaşamentului de intervenţie rapidă şi înzestrarea lui cu spirit specific creştinesc.

Cineva e glumeţ în judeţul Botoşani.

Pe fondul recentelor arestări în rândul primarilor de aiurea, din ţară, motivate de dovezi de luări de mită şi suspiciuni de corupţie, prefectul botoşănean Cristian Roman a vrut să le facă o surpiză de neuitat colegilor din Consiliul Prefectural.

Astfel, în timpul unei şedinţe de lucru, în birou au năvălit “mascaţii” de la Detaşamentul de Poliţie şi Intervenţie Rapidă. “Staţi, poliţia, rămâneţi pe loc!”, au strigat aceştia. Evident, sub şocul intervenţiei, bănuiesc nu doar că nimeni nu dădea să plece, ci că mai degrabă ar fi dat în primire, ceea ce, din fericire, nu s-a întâmplat.

După ce “mascaţii” au băgat spaima-n Consiliu, au început să le cânte … colinde. Se pare că momentul fusese atent plănuit de prefectul Roman din Botoşani, om cu de neînţeles simţ al umorului. Dupa DPIR, autorităţile din Botoşani au fost colindate de angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Surse imaginare spun că cei din urmă au interpretat “Sculaţi gazde, nu dormiţi” pentru că o parte dintre prefecţi nu mai dădeau semne de viaţă. Din cauza sperieturii, au leşinat.

 

0 comment

You may also like

0 comment

tudor December 22, 2011 - 2:44 pm

io nu inteleg , cum adica simt neinteles al umorului, io ras sincer la ideea fetelor alora cand intrau mascatii urland 🙂 dar pe de alta parte si eu as face glume dinastea.

Reply
Andreea December 22, 2011 - 2:47 pm

Te cred! 🙂 Mi se pare de neinteles ca si-a asumat ca vreunul sa faca vreun infarct … de bucurie, d-aia. E amuzant poate cand privesti de afara. Dar sa fii in mijlocul evenimentului, not really.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: