Interviu cu Faithless pentru Feeder.ro

by Andreea

Trupa Faithless revine in Romania si canta la Ciuc Summer Fest pe 16 iulie. De 15 ani pe piata muzicala internationala, Faithless vorbeste pentru Feeder.ro despre ceea ce ii face unici, dar si despre ultimul album, The Dance, primul lansat in cadrul propriului label, Nate’s Tunes.

Sunteti pe piata muzicala din 1995 si inca pe val. Cum explicati ca inca sunteti actuali pe scena internationala cu toate ca, an de an, e inflatie de trupe si interpreti noi?

Cred ca avem propriul sound care nu se aseamana cu nimic din ceea ce exista déjà pe piata. Cred ca suntem una dintre putinele trupe care se concentreaza asupra semnificatiei versurilor, in special in zona de muzica dance. Si show-urile noastre live sunt excelente!

De ce ati ales numele The Dance pentru ultimul album?

Pentru ca ni s-a parut titlul potrivit care sa descrie “dansul vietii” la care am incercat sa facem trimitere, indirect, si pe album; dansul constituie relatia pe care noi o avem cu noi insine, unul cu celalalt si care exista intre putere si autoritate. Dansul a parut sa capteze toate aceste teme pe langa faptul ca albumul are un sound de club.

The Dance este primul album pe care il lansati la propriul label, Nate’s Tunes. Cum a modificat aceasta independenta felul in care creati muzica?

Am avut timp sa facem albumul asa cum ne-am dorit fara presiunea unui deadline oferit de un label – asta nu e cel mai bun mod de-a face muzica! Asa ca am decis sa riscam si sa facem asta pe cont prorpiu, ceea ce, pentru segmentul de muzica dance nu este neobisnuit.

(continuarea interviului pe care l-am facut, aici)

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: