Interviu cu Jean Pierre Mocho, Preşedinte MOD’SPE Paris

by Andreea Vasile

Jean Pierre Mocho

Cu ocazia lansării Artcademy Fashion Business School am făcut un interviu cu invitatul special al evenimentului, Jean Pierre Mocho, Preşedinte al Institutului Superior de Modă de la Paris.

La 67 de ani, Jean Pierre Mocho este un nume de notorietate în industria business-ului de modă. Preşedinte al MOD’SPE Paris şi al Federaţiei Franceze de Pret-a-Porter Feminin, Jean Pierre Mocho a activat în companii precum Christian Dior, Givenchy, Balenciaga, Celine sau Carven. În interviul acordat lui Feeder.ro, Jean Pierre Mocho explică de ce veniturile pe piaţa de modă din Franţa sunt în scădere, de ce creativitatea de dragul creativităţii e inutilă şi care sunt cei mai populari designeri români la Paris.

Aveţi o experienţă de peste 40 de ani în industria modei. Cum s-a transformat piaţa de modă de la momentul intrării dvs. în industrie şi până azi?

Felul în care arată piaţa de modă nu este dictat de moda propriu-zisă, ci de modul în care moda este consumată de public, adică de vânzări. Mă refer la consum în ceea ce priveşte stilul şi preţul, iar cele două variază permanent. Dacă luăm două mărci, una necunoscută şi Chanel, de exemplu, şi ambele vând la fel de bine, ambele sunt la fel de bune. Valoarea unei mărci se măsoară şi prin succesul său la public indiferent dacă marca este cunoscută sau mai puţin cunoscută. Câteodată s-ar putea nici să nu existe vreo marcă, să vorbim de produs în sine şi atât şi dacă produsul vinde, atunci produsul e bun. Azi totul se reduce la a fi atractiv ca să vinzi. [citeşte restul interviului pe Feeder.ro]

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: