Isabelle Huppert a luat Globul de Aur pentru filmul ELLE

by Andreea Vasile

Isabelle Huppert a câștigat premiul pentru ”cea mai bună actriță într-o dramă” în filmul ”ELLE”, regizat de olandezul Paul Verhoeven. ”ELLE” a câștigat și premiul pentru ”cel mai bun film străin” la aceeași decernare, Globurile de Aur, ceremonie care a avut loc în urmă cu două zile în Beverly Hills, California. Eu am văzut filmul ”ELLE” săptămâna trecută după ce un prieten mi l-a recomandat. Cu această ocazie am început să văd pe bandă rulantă filmele în care joacă Isabelle Huppert, o artistă extraordinară, un cameleon.

https://www.youtube.com/watch?v=Jn1fbEbrvVo

Isabelle Huppert la ceremonia ”Globurile de Aur” 2017

Isabelle Huppert are azi 63 de ani și a jucat toată viața ei în filme și piese de teatru. Dă un Google cu numele ei și o să vezi că a câștigat o mulțime de premii, așa că nu are niciun rost să le înșir aici. Tot asta trebuie să faci dacă vrei să cunoști filmografia ei, este impresionantă. ”ELLE” e cel mai nou film în care a jucat în 2016 și unii critici spun că e cea mai bună prestație actoricească a ei. E greu însă de spus dacă e așa. Rolul profesoarei de pian cu instincte masochiste pe care l-a avut în ”Profesoara de pian”, în regia lui Michael Haneke, nu a fost nici el floare la ureche, ci o demonstrație de talent și iscusință.

i h cu regizorul.jpg

Isabelle Huppert și regizorul Paul Verhoeven într-o secvență din filmul ELLE.

Isabelle Huppert a jucat în ”ELLE” rolul lui Michele Leblanc, o femeie de afaceri care conduce o companie de jocuri video, deci lucrează aproape numai cu bărbați. Unii dintre ei o invidiază, alții o apreciază. Fiul ei, Vincent, încearcă să-și facă ordine în viață când află că iubita lui care-l ține din scurt e însărcinată. Mama ei își trăiește nestingherită viața alături de bărbați cu mul mai tineri pe care-i plătește să-i țină companie. Iar Michele are o aventură cu Robert, soțul celei mai bune prietene și i se aprind călcâiele după Patrick, soțul vecinei ultra religioase.

Însă într-o zi, Michele e atacată în casa ei de un necunoscut și violată. Asta se mai întâmplă pe urmă de încă două ori. Însă în afară de prietenii ei pe care îi anunță într-o seară la cină despre ce i s-a întâmplat, nimeni nu știe nimic. Michele nu se duce la poliție pentru că are amintiri neplăcute din copilărie. Atunci, tatăl ei a omorât peste 20 de oameni și, catalogat drept criminal în serie, a fost închis pe viață. Ea își aduce aminte cât a avut de tras cu poliția și cu presa din cauza asta și nu mai are chef de tot circul încă o dată.

i-h-si-vecinu

Isabelle Huppert în rolul lui Michele Leblanc și vecinul de care îi place, la o petrecere a firmei ei.

”ELLE” a fost adaptat pentru film după romanul ”OH…” scris de Philippe Djian, lansat în 2012. Autorul este de origine armeană, dar are naționalitate franceză, trăiește la Paris și are 67 de ani. În limba română, scriitorul are trei cărți traduse – ”Nimic special”, ”Greșeli de neiertat”, ”Zona erogenă” – la edituri distincte, în funcție de profilul cărții.

Isabelle Huppert mai este de urmărit în ”The Piano Teacher”, ”Ma mere”, ”Amour” și ”Copacabana”, unde joacă alături de fiica ei, Lolita Chammah.

În viața personală, Isabelle Huppert este căsătorită din anul 1982 cu regizorul Ronald Chammah și împreună au trei copii.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: