Jurnalistă rătăcitoare, soon to be

by Andreea Vasile

Gara din Bangkok, Thailanda, 2008

Cea mai fericită zi din punct de vedere profesional a fost când am început să scriu la Tabu. Iată că-i urmează cea mai fericită a doua zi din punctul ăsta de vedere: cursul de jurnalism rătăcitor ţinut de Vlad Ursulean la Artskul, care va începe pe 14 ianuarie şi unde clasa e formată din 11 oameni.

*

Când vine vorba de scris, au fost foarte puţine dăţile în care mi-am dorit să învăţ de la altul. În afară de Cristina despre care cred în continuare că are cea mai organizată viziune asupra poveştilor şi cea mai sigură mână în editarea lor (nota bene, nu vorbesc nici despre talent, nici despre condei, nici despre viziune artistică, ci despre muncirea textului precum minerul în … mină :P), nu m-am încrezut prea mult în ce fac alţii, motiv pentru care nici nu mi-am dorit să-i cunosc profesional. Dar cu Vlad e altceva: de la ce face la cum face, e pur şi simplu original şi dacă a văzut, până acum, cam câte referinţe am făcut, cu fiecare ocazie, la el şi la munca lui ar putea crede, pe bună dreptate, că-s un soi de in-love-stalker. But, then again, one can never be sure of anything 🙂

*

Primul reportaj pe care Vlad l-a scris în primul an de facultate. Despre metrou.

*

Tema pentru noi a fost să scriem o pagină despre ultima noastră călătorie cu trenul. Aşa mi-am dat seama că ultima dată când am mers cu trenul a fost în urmă cu 3 ani. Ataşat e textul pe care l-am scris.

Andreea Vasile Artskul Jurnalism ratacitor

*

Despre Vlad am aflat după ce am văzut, prin vară, “Primiţi cu cutremurul?”, poveste documentată, filmată şi montată de el.

*

Sunt uber happy şi abia aştept să începem treaba!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: