La 9 ani, Milla Bizzotto a participat la cursa cu obstacole ”Battlefrog Xtreme”

by Andreea Vasile

Dacă ai participa la o cursă de 8 kilometri cu un număr de 25 de obstacole pe distanța asta, câte ture complete ai putea să faci în 24 de ore? Asta a fost provocarea uneia dintre edițiile ”Battlefrog Xtreme”, o cursă cu obstacole care are loc în Statele Unite ale Americii și care are un design inspirat de antrenamentele Navy SEALs. La doar 9 ani, Milla Bizzotto din Miami a reușit să termine 8 ture complete, deci 8 kilometri a câte 25 de obstacole de 8 ori.

milla 2.jpg

Milla a devenit astfel cea mai tânără persoană care participă la cursa asta, una dintre cele mai populare din SUA din seria curselor cu obstacole, și pentru a se putea înscrie a avut nevoie de permisiune specială de la organizatori, pe care, evident, a primit-o. Ea a concurat alături de tatăl ei, Christian Bizzotto, care-i e și antrenor și care, în viața de zi cu zi, conduce o sală de sport. Milla e singurul lui copil pe care-l și crește, căci fata a rămas în grija lui după divorțul de soția lui, Lara.

milla si tata

Pentru cursa asta, Milla s-a antrenat timp de 9 luni, 5 zile pe săptămână, 3 ore pe zi. Povestea a început când Milla a vrut să facă ceva pentru ea ca să treacă peste miștourile cu care se confrunta la școală din partea colegilor (bullying). Cu ajutorul tatălui ei, a ales sportul ca formă de-a câștiga încredere în ea și putere. Azi, lucrurile s-au schimbat și la școală e o tipă respectată.

milla 3.png

Ca să participe la cursa asta, Milla a strâns banii necesari din donații pe platforma online Go Fund Me. Sub hashtag-ul #InspirationForTheIpadGeneration, Milla vrea să spună povestea ei și altor copii și să-i încurajeze să fie încrezători în ei și să facă mișcare.

”Nu vreau ca oamenii să renunțe la ceea ce îți doresc fiindcă alții le spun că nu se poate”, a declarat ea pentru postul de televiziune CBS. Mama ei, Lara, spune că o susține pe Milla în tot ce face, iar tatăl, Christian, completează: ”E prințesa mea și vreau ce e mai bun pentru ea.”

O poți urmări pe Milla pe contul e de Instagram, acolo unde postează antrenamentele ei și sportivii cu care petrece timpul pentru că, firește, a atras atenția multora.

Visul ei e să devină atlet de performanță!

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: