Limitless Community: Răzvan Crişan

by Andreea Vasile

Premieră mult aşteptată: primul bărbat care vorbeşte despre experienţa lui la Limitless. E adevărat, şi numeric, în program, bărbaţii sunt cu mult mai puţini decât femeile, dar nu am crezut că să-i convingi să vorbească poate să fie atât de greu. E momentul adevărului, încă o dată, deci vă spun că Răzvan Crişan, subiectul nostru de azi, nu e primul tip pe care-l abordez pentru acest interviu, însă e primul care spune DA! De fapt, al doilea, însă primul care duce promisiunea până la capăt. Pe Răzvan îl ştiu din liceu, din clasa a 9-a, deci ne leagă vreo 10 ani de prietenie şi admiraţie. Cunosc aventurile lui sportive şi ştiu că a avut momente în care s-a dedicat câte unuia, dar şi perioade în care s-a supărat pe sine că nu este pe cât de dedicat şi-ar fi dorit să fie mişcării şi alimentaţiei sănătoase. Azi, Răzvan e în a treia lună de program.

razvan

Răzvan Crişan, unul dintre cei mai noi membri din comunitatea Limitless şi primul tip care răspunde la acest interviu

De ce ai venit la Limitless?

Au fost trei motive: il stiam pe Vali si am avut incredere in ceea ce a gandit, apoi am vazut evolutia ta si am pus mana pe telefon si m-am inscris la Limitless cand a remarcat cineva ca “m-am implinit”.

 

Știu că aveai o problemă cu a mânca ordonat. Cum ai rezolvat-o după ce ai intrat în program?

Nu as zice ca aveam o problema, pur si simplu nu aveam o miza astfel incat mancarea era o chestiune de moment, daca vedeam ceva care imi place, mancam. Odata cu Limitless mi-am reamintit ca nu am nevoie de toate lucrurile pe care le bagam in stomac. In plus, am invatat sa fac niste mici ajustari care au fost foarte benefice. De exemplu, nu mi-as fi imaginat vreodata ca a trece de la migdale prajite la cele crude poate avea un impact atat de mare.

Ce ai învățat din program în ceea ce privește nutriția și felul în care mănânci?

Nu eram chiar afon in materie de nutritie inainte de Limitless, insa recunosc ca pasiunea mea pentru dulciuri ma lasa sa ma duc cu valul de multe ori. Odata cu Limitless am avut o motivatie in plus sa imi ordonez felul de a manca si mi-am reamintit cate prostii intra in diversele produse prefabricate. Mai gust putina ciocolata, dar cred ca ceea ce mananc acum intr-o luna, mancam intr-o zi, in trecut, deci e o evolutie. Apoi, cand am intrat in program, am vazut o poza care mereu imi apare in minte atunci cand ma aproprii de ceva nesanatos. E ca un sistem de alarma si chiar functioneaza!

how_it_works_muscle_fat1-580x250

Poza pe care a văzut-o Răzvan şi care l-a ajutat să se disciplineze

Știu că pentru tine disciplina a fost un test important și unul dintre motivele pentru care ai venit la Limitless. Cum ai integrat asta în viața ta de zi cu zi?

Disciplina a fost o problema, caci mi-am imaginat ca a face sport de unul singur e singura cale de a reusi. Evident, asta nu mi-a iesit. Initial, mi se parea foarte amuzanta ideea de a merge la sport in grup, nu m-as fi imaginat un curs in care 15 indivizi se misca sincron in timp ce vad in fata lor un corp cum ei nu vor avea niciodata. Si apoi am vazut la tine, pe Facebook, cum apar rezultatele si am zis cum ar fi sa merg la sport in formatul asta. A fost si este genial! Dupa 3 luni pot sa zic ca nu mi-a fost mai bine ca acum de foarte mult timp. Cum am integrat toate invatamintele in rutina de zi cu zi? Destul de usor, caci, pentru mine, Limitless a fost un exercitiu misto de organizare si de echilibrare. E foarte, foarte, foarte tare sa ai cateva momente in care faci ceva pentru doar pentru tine, un moment cum e Limitless in care scoti din tine toata energia negativa, inveti sa respiri corect si mai arzi si grasimi.

Prin tot ce faci zi de zi ești un tip care își depășește limitele pentru că ai făcut mereu lucrurile în care ai crezut. Ce înseamnă deci să îți depășești limitele prin sport, cum e asta diferit față de limitele în carieră, de pildă?

Cand faci sport, totul e mult mai intens, corpul tau iti zice ceva si mintea cauta mereu confortul/placerea versus munca grea. Cand faci o flotare, constientizezi acest conflict interior foarte bine, te surprinde cum o parte din tine urla ca nu mai poate si o alta parte trage si te determina sa te ridici. Daca te convingi singur ca poti, atunci ajungi la niste rezultate de-a dreptul impresionante. La Limitless e misto ca ai un cadru in care iti dezvolti niste “tactici” de a te pune la munca asa cum nu ai crezut ca ai fi in stare vreodata. Si tot la capitolul motivatie pe mine ma ajuta setarea de obiective si masurarea lor o data pe luna, chiar vad negru pe alb ca ceva se intampla, toate transpiratia si munca din sala se vede in toate partiile.

Care crezi că e valoarea practică a unui program ca Limitless: ce înveți când ești acolo și care sunt învățămintele cu care tu ai rămas pe termen lung din acest program?

Inveti ca piciorul stang e mai fraier ca cel drept, inveti ca mai departe de transpiratie ceea ce mananci e cu mult mai important. Inveti sa te concentrezi, sa te apreciezi mai mult, sa ai mai multa rabdare cu tine. Nu as fi crezut vreodata ca momentul ala de stretching de la final poate fi un moment atat de bun de meditatie, dar mereu il astept cu mare entuziasm, caci e acel punct in care simt ca am facut ceva bun pentru mine, a fost greu, dar s-a terminat cu bine.

Ce le-ai spune celor care vor să vină la Limitless, dar li se pare că nu au condiția fizică necesară ori că ar trebui să aibă o pregătire de vreun fel ca să intre în program?

Le-as spune ca nu e despre conditia fizica, deloc chiar. E fix despre conditia mentala si despre a face ceva pentru ei care sa conteze. La finalul zilei, rezultatele de la Limitless apartin celui/celei care trece prin progam, nu altcuiva.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: