Limitless Total Body Makeover: cum a fost în a IV-a lună de program

by Andreea Vasile

Am avut un februarie cu o energie foarte scăzută. Fie că a fost vremea sau programul meu aglomerat, ideea este că am simțit, în aproape fiecare zi, că cineva mă trezește rotindu-mi pe spate un făcăleț pentru întins coca. A fost ca și când toată povara lumii stătea pe umerii mei și chiar dacă la nivel mental am avut zile bune și foarte bune, din punct de vedere fizic am fost o epavă.

De aceea, stilul meu de viață a suferit modificări, adică am încercat să acord mai multă atenție odihnei și să să mă rezum numai la cele două ore de Limitless pe săptămână, fără să mai fac și antrenamentul individual. Mărturisesc că în primele zile ale lunii am avut un sentiment de vinovăție și mi-am spus că vârful energetic și de entuziasm se pare că a trecut, de aici și deciziile pe care le-am luat, însă a fost mai degrabă o concluzie a minții și atât pentru că în sufletul meu am simțit că vreau să fac treabă în continuare, că drumul este încă lung și, tocmai pentru că este lung, nu trebuie să mă grăbesc, ci să îmi acord timp, să am perioade în care energia mea este asemenea unui vulcan ce erupe, dar și perioade în care îmi dau răgaz să îmi revin, să mă odihnesc.

Astfel, în programul Limitless, am simțit că am lucrat și mai intens și mai dedicat și ca o paranteză spun că cred că ceea ce m-a împins la pauza de la antrenamentele individuale a fost și o durere constantă a mușchilor pentru că am simțit că am lucrat în februarie mult mai intens, nu pentru că aș fi dat neapărat mai mult, dar cred că limitele sunt depășite la fiecare oră și atunci pragul meu de durere se schimbă iar și iar și acum, cu nou dobândite nivele de intensitate și rezistență în execuția exercițiilor, corpul meu resimte durerea așa cum se întâmpla în primele ore, când abia intrasem în program.

IMG_4504

Cu cât dai mai mult la antrenamente, cu atât rezultatele apar mai repede

Alimentația am urmat-o întocmai cum am primit-o și  a fost în regulă, deși, poate din cauza vremii, mi-a fost aproape mereu foame, lucru pe care l-am ținut sub control cu multe mere. Menționez că am mâncat la fel de bine ca întotdeauna, însă, cum spuneam, cred că a fost acel ceva în atmosferă care m-a stors de energie în luna februarie. În plus, la două dintre ședințe, mi s-a făcut rău, fără să întrerup antrenamentele însă, și, din nou, m-am gândit la presiunea scăzută pentru că nu doar eu experimentam starea asta, ci și colege de-ale mele.

Iar, și aici cred că vorbesc și-n numele colegilor mei de grupă, circuitele ne-au plăcut cel mai mult pentru că sunt cele mai solicitante și dinamice exerciții și, nu în ultimul rând, diverse. Totul se întâmplă rapid, la turație maximă și aproape că nu ai timp să-ți dai seama când a trecut ora de antrenament și cele patru serii a câte nouă exerciții pe care le facem în acest interval de timp.

IMG_3391

Sacii bulgărești au fost parte din antrenamentul nostru, și-n circuite, dar și-n ore dedicate exclusiv acestor oi fără cap, așa cum au fost numite de colegii de antrenament

Vineri am avut măsurătorile și m-am dus acolo resemnată că luna asta sunt în platou din cauza faptului că nu am mai depus efortul pe care îl depun de obicei și m-am limitat la antrenamentele din program și alimentație. I-am spus lui Valentin cum a fost luna mea și ce am făcut și mi-a plăcut că a fost înțelegător în legătură cu nevoia de odihnă. În plus, înainte să mă urc pe Tanita, aparatul minune cu care ni se fac toate măsurătorile în fiecare lună, el mi-a spus că dacă am respectat programul și totul a fost bine, voi avea rezultate.

Așa că fără să mai prelungesc tensiunea, am pășit pe aparat și surprizele au fost pe toată linia cu atât mai mult cu cât nu le așteptam deloc. Astfel, am dat jos alte 3,6% procente de grăsime și-am ajuns de la 14,6% în ianuarie, la 11,2% în februarie. Mi-a crescut masa musculară cu 2 kilograme, iar asta înseamnă că din totalul de kilograme pe care îl am, 49 kg, 42,4 kg e reprezentată de masa muculară. Grăsimea din corp este tot mai puțină, iar Valentin spune că pentru six pack am nevoie de un 7-8% grăsime în organism ca să încep să am rezultate din ce în ce mai vizibile. Metabolismul energetic a crescut și el ceea ce înseamnă că atunci când mănânc, totul se arde mult mai repede. Și-n privința centimetrilor lucrurile stau foarte bine pentru că am continuat să dau jos și din aducere-aminte, pentru că în vâltoarea bucuriei nu am mai notat rezultatele, în talie am reușit să mai dau jos vreo 4 cm, dar asta, deja, nici nu mai contează pentru mine pentru că așa cum am spus încă de luna trecută, mi-am atins obiectivele cu care am intrat în program, acum, vorba lui Valentin, șlefuiesc diamantul.

je

Când ești dedicat și crezi în tine și în sistemul de lucru, rezultatele sunt mereu bune.

Aceste măsurători de final de februarie au fost emoționante pentru mine și cred că și pentru Valentin care se bucură de fiecare dată, la fiecare om în parte că e cu un pas mai aproape de visul său. Nu știu alții cum sunt, dar pentru mine călătoria asta este mai mult decât despre corpul meu și-am subliniat asta în multe rânduri. Imaginați-vă că sunt un om care a crezut mereu despre el că e făcut să fie plinuț, o hotărâre a destinului pe care nu am îndrăznit să o contrazic în gând, dar pe care am contrazis-o de multe ori în adâncul ființei mele unde mă întrebam: chiar nu se poate altfel? Nu am renunțat niciodată la întrebarea asta chiar dacă eu am continuat fie să acumulez kilograme și apoi să scad câteva, de obicei dezorganizat și cu mult efort inutil. Însă ultimele patru luni sunt dovada vie a faptului că este suficient să dai de cineva care știe ce face, să fii dispus să asculți ce îți spune și să te conformezi programului, adică să ai încredere în tine și în context, și magia se întîmplă.

Sunt una dintre dovezile în acest sens și oricine ar avea vreodată ceva de comentat în privința asta, că nu se poate, că nu e ușor, va primi, ca reamintire, povestea mea. Știu că și ceilalți colegi de program cu rezultate spectaculoase sunt o mărturie la fel de clară și de necontestat că determinarea, disciplina și puterea minții sunt o combinație care dă cele mai spectaculoase rezultate și nimic nu poate opri un asemenea val de energie creatoare care schimbă lucrurile în bine.

IMG_3336

Cu toată forța înainte, așa se lucrează corect

Acum, la început de martie, am schimbat sala unde îmi fac antrenamentele individuale, deci am reluat programul și pe cont propriu, și aici l-am cunoscut pe Marian, antrenor, care mi-a arătat din proprie inițiativă cum să folosesc aparatele pentru că singură voi lucra greutăți ca să intensific lucrul asupra musculaturii pe care o vreau definită și lean, cum ar spune americanii.

Însă despre antrenamentele individuale vă voi povesti cu următoarea ocazie.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: