Limitless Total Body Makeover: trei luni de program

by Andreea Vasile

Astăzi am avut măsurătorile. Oficial, am încheiat cea de-a treia lună de program Limitless. Majoritatea celor care vin la Limitless stau în program trei luni pentru că asta este perioada optimă să obții rezultate clare și vizibile. Eu voi rămâne în continuare la Limitless, însă luna asta, a treia, este un prag important din motivul abia scris și, dacă aici s-ar fi încheiat drumul meu, ar fi fost momentul în care contabilizez ce am obținut. Păi, iată ce am obținut, cu mențiunea că de luna trecută și până acum am continuat să am rezultate și la număr de kilograme, și la procent de grăsime, și la centimetri de care am scăpat. Pe cifre, lucrurile stau cam așa:

– în cele trei luni am slăbit 10 kg, ăsta era obiectivul cu care am intrat în program, în octombrie 2013. Cântăream 50 de kg la ora 13.00, după două mese și o gustare, deci la prima oră a dimineții, pe stomacul gol și dezbrăcată, cântăresc între 48.5 și 49 kg.

– am un procent de grăsime de 14 % în condițiile în care media recomandată pentru un om normoponderal este între 21% și 32,9%, însă știți deja că eu vreau six-pack, de aceea trebuie să ajung la 10% procent de grăsime. Nu mai este mult și, în plus, vin de la 33% procent de grăsime în corp, cât aveam în octombrie când am început Limitless. Traduși, acești 14% de grăsime înseamnă că am în corp 7,3 kg de grăsime, iar restul de 42,8 kg este masă corporală fără grăsime.

– în centimetri am scăzut peste tot între 2 și 6 centimetri. La picioare am dat jos cel mai mult, 6 centimetri, așa că acum am o circumferință a pulpei de 47 cm de la 60 cm, cât aveam în octombrie, când am început. De asemenea, în talie am ajuns la 75 cm de la 86, cât aveam în octombrie.

– cel mai mișto mi s-a părut că, datorită procentului scăzut de grăsime din organism, Tanita (așa se numește aparatul nou și performant cu care Vali, creatorul și antrenorul Limitless ne măsoară de-a fir a păr și pot eu să vă dau toate cifrele și comparațiile astea) mi-a spus că am vârsta metabolică a unui om de … 13 ani! Având în vedere că anul ăsta fac 29, it feels damn good to have a body that is SO bloody young.

– toate cele de mai sus au făcut să trec de la măsura L la S/XS la haine, respectiv de la 42 la 34-36. V-am spus deja că mi-am dat TOATE hainele și că, practic, acum, cu un dulap gol, îmi creez o nouă garderobă ceea ce este o bucurie pentru că pot să lucrez și la un stil nou, ceea ce oricum aveam în minte să fac pe când visam numai la toate aceste schimbări.

trage

Timp de trei luni am muncit cu responsabilitate și ambiție atât în sala de sport, cât și-n bucătărie. Am dat tot ce am avut mai bun ca să îmi împlinesc obiectivul și să devin persoana despre care eu, față de mine, am crezut că merit să fiu.

CUM A FOST LUNA IANUARIE?

În ianuarie am inovat mai mult atât în privința alimentației, cât și al antrenamentului. Asta nu înseamnă că am făcut lucrurile mai puțin ca la carte, ci că le-am adecvat cu mai mult curaj ca până acum, în acord cu ceea ce am observat la corpul meu în lunile de dinainte. De pildă, dacă până acum am urmat alimentația întocmai cum am primit-o, acum am mai schimbat din alimente la anumite mese, deși, am rămas cu baza așa cum era indicată. De pildă, dacă aveam legume la grătar cu curcan la cuptor, am păstrat curcanul ca element de bază, numai că l-am amestecat cu o salată din morcovi, cu măr, cu mandarină peste care am pus brânză de capră frecată cu mentă. De multe ori am făcut aceste alegeri în funcție de ceea ce îmi dicta corpul, în sensul că stăteam în bucătărie să îmi gătesc pentru a doua zi și organismul meu, cumva intuitiv, mă trăgea spre alimentele respective. M-am simțit bine cu aceste decizii, am fost relaxată cu ele, fără să simt că asta va dăuna rezultatelor, am fost în armonie cu hrana mea și asta a fost minunat. În continuare am păstrat porțiile la 150-200 g când a venit vorba de carne ori pește și vreo 150 g când a fost vorba de garnitură. Nu am mâncat în nicio zi mai târziu de 8 seara și dacă totuși mi se făcea foame, mâncam un măr sau beam un iaurt. Treaba asta cu mâncatul seara la mine a făcut o diferență foarte mare.

io 1

Râd de fiecare dată când văd poza asta. În octombrie, în prima lună de program, nici nu puteam să stau în poziția asta, d-apoi să o mențin preț de un minut când coapsele iau pur și simplu foc. Acum mi se pare unul dintre cele mai ușoare exerciții, chiar dacă coapsele ard în continuare, pentru că este și foarte eficient.

Dacă în primele două luni, pe lângă cele două ore de Limitless, mai făceam cam 3-4 antrenamente individuale, în ianuarie am făcut un antrenament individual pe săptămână. Am avut două motive mari și late pentru asta:

1. în decembrie, când toți ne-am antrenat singuri, am făcut cam 4 antrenamente pe săptămână, câteodată și 5 pentru că a fost vacanță, deci timp liber. Am avut rezultate foarte bune pentru că am muncit intens.

2. așa că, în ianuarie, am zis să păcălesc puțin corpul și să nu risc să îl supranatrenez și astfel să nu mai am rezultate. În plus, pentru că am început anul la Performers, unde intensitatea antrenamentelor e mai mare, iar eu am lucrat dedicat 100% de fiecare dată, fără să îmi fur căciula sau să las piciorul de pe accelerație, faptul că mușchii au continuat să lucreze și-n zilele dintre antrenamente s-a simțit atât de bine, încât corpul meu mi-a spus că nu mai are chef de altceva. Repet, nu a fost vorba de moft de tipul ”n-am chef de sală”, a fost o cerință a corpului meu de a-mi spune să-l las pentru că cele două antrenamente foarte intensive îi sunt, luna asta, de ajuns, mai ales că intensitatea a fost la un nou nivel. În ziua de antrenament individual, de obicei în weekend, am băgat câte o oră de bandă și eliptică (40 minute bandă, la înclinație 2% cu viteză 6, deci un mers rapid și 20 minute eliptică la nivel 1 în ritm sportiv).

Este posibil ca în februarie să reiau antrenamentele individuale de mai multe ori pe săptămână, dar asta depinde de ce vom face Limitless, căci, zilele trecute, au venit bulgarian bags, așa că vom începe treaba cu ele, deci iar noutate pentru corp. Rămâne de văzut ce îmi va spune și, în funcție de asta, voi ști ce să fac cu el.

noi

Echipa Performers cu care am defilat la antrenamente în luna ianuarie, a great bunch! În prim plan, la podea, antrenorul-DJ, Răzvan Doica, big up!

Am introdus în alimentație un pahar de vin roșu pe săptămână de care mă bucur, în general, în weekend. Am băut și câte două în anumite ocazii și a fost foarte bine, din nou, nu am văzut nicio modificare pentru rezultate că am făcut asta.  Însă NUMAI în weekend.

Așadar, sunt foarte fericită și mândră de rezultate și hotărâtă să muncesc la sală cu plăcere în continuare ca să ajung la obiectivul al doilea, six pack-ul! Și, cine știe, poate data viitoare Tanita mă va anunța că am întinerit până pe la vreo … 10 ani, așa 😀

Una dintre melodiile lui DJ Răzvan Doica din playlist-ul demn de orice club pe care scoate untul din noi împreună cu Valentin Vasile

 

5 comments

You may also like

5 comments

Frumusețea, ca o călătorie – Featured, The Happiness Project | Catchy February 17, 2014 - 7:28 am

[…] această dimensiune. Dar până atunci puteți citi ce i s-a întâmplat bun colaboratoarei noastre Andreea Vasile. Nu, nu sunt rude. […]

Reply
monica February 22, 2014 - 10:06 am

minunat, felicitari!

Reply
Andreea February 22, 2014 - 12:21 pm

multumesc!

Reply
Zone de confort si alti demoni | Inozza March 11, 2014 - 2:53 pm

[…] aflat despre Limitless de la prietena mea, Andreea Vasile. Din experienta ei am vazut ca rezultatele fizice sunt fantastice (atat timp cat respecti dieta, participi la antrenamentele de grup si le respecti pe cele […]

Reply
Luminita March 29, 2014 - 8:47 pm

felicitari pt ambitie si, mai ales, pt rezultat!

la ce procent de masa musculara ai ajuns?

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: