Limitless Workout: anduranţă pentru minte şi trup

by Andreea Vasile

Cred că oamenii care îşi doresc să încerce mai mult şi să fie mai buni în orice fac au şanse mari să reuşească dacă au o formă psihică bună spre foarte bună. Asta înseamnă că orice obstacole ar întâmpina, ei reuşesc să se mobilizeze şi să le depăşească pentru că ştiu că într-un ansamblu general acest obstacol este un episod care trece. Şi, cu cât dai drumul episodului respectiv, fără să te cramponezi de el, cu atât eşti mai liber să faci treabă mai departe. Pe scurt: oamenii care nu se cramponează nici de succesele, nici de insuccesele lor au şanse mai mari să crească din punct de vedere al experienţei practice şi spirituale.

Cam ăsta ar fi, pe scurt, motivul pentru care am decis să mă înscriu la Limitless Workout, cel mai dur antrenament de fitness pentru amatori de care am auzit în România: să îmi antrenez mintea să fie tot mai puternică.

valentin

Valentin Vasile este unul dintre antrenorii de la Limitless Workout şi cel care a conceput acest program de antrenament în 2012. Foto: Facebook

Din punct de vedere fizic, obiectivele mele, pe care i le-am comunicat antrenorului la sesiunea de evaluare care a avut loc înainte de începerea programului, sunt: scăderea procentului de grăsime cu 8%, scăderea în greutate cu 10 kilograme şi construirea de masă musculară. Aceste obiective le voi obţine cu antrenamentele Limitless Workout care au loc de două ori pe săptămână şi cu dieta personalizată pe care o voi urma, fără mofturi, timp de o lună de zile. În privinţa kilogramelor intuiesc că va fi nevoie şi de o a doua lună de program, unde mi-am rezervat deja un loc, deci voi fi pe baricade şi în noiembrie.

Mi-a plăcut foarte mult că înainte de începerea antrenamentelor am primit pe mail dieta personalizată (am avut o discuţie cu antrenorul despre obiceiurile mele alimentare, iar azi mi-am făcut o serie de analize de sânge care vor influenţa dieta – ori rămâne cum e, ori va fi schimbată, în funcţie de rezultatele de la medic) şi reguli de conduită în sala de sport, ambele aspecte fiind nenegociabile (desigur, în privinţa dietei se poate discuta dacă o persoană are intoleranţă la anumite alimente, însă nu se negociază cantităţile sau preferinţele bazate, cum spuneam, pe moft). Mi-a plăcut spiritul milităresc pe care aceste antrenamente îl au şi cred că doar genul ăsta de atitudine ne poate ajuta pe noi, sportivii de ocazie, să facem performanţă în această lună şi să ne ţinem de treabă. Mesajul antrenorilor este clar şi răspicat: văicăreala şi autocompătimirea nu au ce să caute în sala de sport, nu de asta aţi venit în programul ăsta, da, ştim că trupul vostru urlă din toţi rărunchii că nu mai poate şi că soluţia simplă este să renunţaţi, dar asta nu se va întâmpla pentru că nu vă lăsăm.

limit

Antrenorii Costin Bucura (stânga) şi Valentin Vasile (dreapta) ştiu că, sub presiune şi efort, corpul îi spune minţii: Gata, mi-a ajuns! Însă cu ei nu este chip să te opreşti. Foto: Facebook

Am început prima şedinţă cu mult entuziasm şi determinare. Sunt în grupa care începe antrenamentul la ora 19.30 şi, din ce am văzut ieri, cred că este şi cea mai numeroasă. Majoritatea participanţilor sunt femei şi mi s-a părut tare asta, că noi, femeile, suntem mai dispuse să ne antrenăm pentru o rezistenţă de fier decât bărbaţii. Cred că în grupa mea sunt undeva la trei bărbaţi, dacă nu mă înşel, iar numărul este inferior, cu mult, şi în celelalte echipe, de la 18.30 şi 20.30.

Exerciţiile din prima oră au fost variate şi au solicitat toate grupele de muşchi. Eu le-am simţit foarte intense şi dureroase şi, cu toate că merg regulat la sală de peste un an, m-am simţit ca şi când aş fi mers pentru prima dată. Mi-am dat seama imediat de ce am simţit durerea mai intens, cumva ştiam deja răspunsul dinainte să încep exerciţiile: pentru că, la sală, când te duci de unul singur, dacă nu mai poţi, te opreşti. Dacă ceva ţi se pare prea greu, faci o pauză, dacă mintea spune “ia, fato, stai puţin”, stai fără să te gândeşti de două ori. Se numeşte că trişezi şi au fost multe dăţi în sală când ştiam că fac asta, că nu lucrez seria de exerciţii complet sau corect pentru că e mai uşor să spui “mă doare” şi s-o laşi baltă. Ieri, în schimb, am decis să schimb şi asta: să accept că mă doare, dar să ştiu că în spatele senzaţiei de durere insuportabilă, un om mai poate să facă încă pe atât. Şi asta am făcut şi eu, dar încă ceva în plus: am ţipat. Ştiţi cum ţipa Monica Seles la tenis, când lovea mingea? Mi se părea mereu caraghios că face asta, unii spuneau că e o amprentă personală, dar eu aseară am înţeles de ce făcea asta, că la ea mă gândeam, când eu, la rându-mi, ţipam: pentru că durerea e aşa intensă şi nasoală încât ai nevoie de o supapă la fel de eficientă ca să dezamorsezi starea.

limit 2

Aceasta este sala de sport unde ne antrenăm, în cadrul fostei fabrici Pionierul din zona Pasajului Mărăşeşti. Foto: Facebook

La finalul orei mă simţeam epuizată, mă dureau toate, mă dor încă, fireşte, am făcut febră musculară şi, dacă în mod normal, nu aş fi mers mâine la sală din cauza durerii, o voi face pentru că mi-am făcut o promisiune şi am de gând să o respect. În plus, ăsta este un alt nivel de antrenament, pentru care sunt pregătită şi cred că determinarea asta care vine din interior este cea mai importantă. Un aspect pe care l-aş mai menţiona în primul meu post despre Limitless Workout este că la sală doi oameni sunt cu ochii pe noi şi nu ne lasă în pace, dar în restul timpului suntem singuri şi tot ceea ce hotărâm să facem influenţează antrenamentul din sală. La ora mesei, nu este nimeni cu tine să-ţi spună că e bine sau rău ce faci. Sala de sport este în egală măsură şi în sala de mese, unde, de cele mai multe ori, antrenamentul este şi mai al naibii.

Pe data viitoare!

3 comments

You may also like

3 comments

Tea October 9, 2013 - 9:46 am

Cred ca trebuie sa-mi fac programare la o intalnire cu tine :)) In care sa-mi povestesti totul, cu bune si rele.. nu de alta, dar imi suna fascinant si imposibil in acelasi timp!

Sa mai povesti, te rog.. nu de alta, dar podul Marasesti e taaare aproape de munca mea 😀

Reply
Ce nu ti se spune despre slabit | Slabesc pentru Inima Copiilor October 10, 2013 - 6:05 am

[…] de ceva (pe perioada scurta), simt ca sunt aproape gata (psihic), mai ales cand o citesc pe Andreea, colega povestitoare la Decat o Revista & my hero these days. Vreau s-o prind la o apa plata cu […]

Reply
Limitless Workout: anduranţă pentru minte şi trup | Limitless February 28, 2014 - 9:16 pm

[…] Citește restul articolului […]

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: