Limitless Workout Bootcamp

by Andreea Vasile

161 de minute de antrenament și numai 1035 de calorii arse. Cam ăsta ar fi, pe scurt, rezumatul acestui weekend în care 25 de oameni am participat la primul Limitless Workout Bootcamp. Două zile, patru antrenamente indoor și outdoor și dorința de a ne testa limitele. V-am spus de la început aceste cifre ca să înțelegeți raportul dintre efortul foarte mare depus și rezultatele în termeni de calorii arse, deși, în mod clar, ne-am îmbunătățit flexibilitatea și rezistența.

7 am workout

Sâmbătă, la 7 dimineața, am avut primul antrenament outdoor

Bootcamp-ul a avut loc la Măgura, în județul Buzău. Complexul Măgura este locul în care ne-am cazat și în incinta căruia am făcut antrenamentele, deși am folosit și spațiul din jurul acestuia. Complexul este, după cum îi spune numele, o întindere formată din mai multe corpuri de clădiri, cu restaurant în afară și înăuntru, o priveliște minunată și multe obiective de vizitat în jur, deși plimbările culturale nu au fost chiar în programul nostru, mai puțin în ultima zi, duminică, atunci când, după ultimul antrenament, în drum spre București, ne-am oprit la celebrii Vulcani Noroioși, pe care eu nu îi mai văzusem, dar nu mi s-au părut cine știe ce, deși am apreciat fenomenul natural, însă a doua oară n-aș mai bate drumul până acolo numai pentru asta.

vulcani

Instantaneu de la Vulcanii Noroioși

Dar să revin la scopul acestui post, bootcamp-ul. A fost pentru prima dată când am participat la așa ceva și nu aveam nicio așteptare în legătură cu antrenamentele, atât că știam că vor fi patru, trei sâmbătă și unul duminică. Am ajuns la Măgura vineri după-amiază, iar până seara ne-am adunat toți participanții, unii absolvenți ai programului Limitless Workout, alții încă în practică. Eu sunt în cea de-a doua lună de Limitless Workout. După prima lună am reușit să dau jos 4.5 kg și mulți centimetri despre care am scris aici. Mă mai așteaptă alte patru luni de program pentru că obiectivul meu este să am un corp atletic cu cât mai puțină grăsime și, după cum evoluează lucrurile, cred că voi ajunge unde îmi doresc cu brio.

selfie

Selfie în oglindă, bucuria oricărui sportiv amator. Asta a fost făcută sâmbătă, după al doilea antrenament pe care eram încântată că l-am terminat. În plus, în sfârșit am reușit să scap de burtă și-au început să mi se contureze pătrățelele, yay.

Sâmbătă am avut primul antrenament la ora 7 A.M. Timp de o oră am făcut o serie de exerciții outdoor, atât statice, cât și cardio pentru care ne-am folosit de scări, multe scări și de dealuri, multe dealuri. Pe ambele am alergat, am sărit, am făcut fandări, în urcare și în coborâre, dar nici băncile de lemn nu au fost de prisos, fiind excelente pentru flotări și triceps. Practic, mediul înconjurător surprinde nu numai prin frumusețea lui, ci și prin posibilitățile nelimitate pe care le oferă ca să-ți ții corpul în formă și nervii tari (chiar dacă asta a fost pentru toți o provocare, să nu cedăm psihic din cauza efortului).

trepte

Și sus, și jos, și tot așa

După antrenamentul de dimineață a urmat micul dejun, apoi ne-am odihnit până la 10.30 când am început al doilea și cel mai greu, în opinia majorității, antrenament al zilei: 5 kilometri alergați pe serpentine și prin pădure și mai multe serii de sprinturi condimentate cu flotări și alte găselnițe sportive găsite de antrenorii noștri, Valentin Vasile și Răzvan Doica.

DSC_0622

Răzvan Doica (stânga) și Valentin Vasile (dreapta) ne-au pus la treabă pe principiul ”no pain, no gain”

A fost pentru prima dată când eu am alergat atât de mult și, evident, la rezistență pe distanță lungă sunt varză ceea ce mă determină să acord mai multă atenție alergatului, una dintre cele mai eficiente și complete antrenamente pentru un corp frumos lucrat și puternic. Urcarea dealului în alergare a fost una dintre cele mai grele experiențe ale mele și m-am oprit de mai multe ori pentru că simțeam că nu mai am aer în ciuda dorinței mele de a da tot ce am mai bun. Unii însă au alergat fără probleme pentru că au mai făcut asta, ba chiar sunt participanți la competițiile de triatlon. Am fost invidioasă pe rezistența lor, dar știu că o voi obține și eu dacă mă antrenez mai mult pe această zonă.

padure

Alergarea prin pădure a fost floare la ureche pentru cei antrenați și piatră de moară pentru novici, ca mine. Însă I will be back.

După alergare ne-am oprit în fața unui deal unde am făcut sprint-ștafetă, evident, în urcare. Aici am fost surprinsă să constat că știu să alerg viteză, ba chiar azi am alergat după trei autobuze, doar așa, de amuzament, și le-am prins pe toate. A fost o bucurie personală cu atât mai mult cu cât până acum politica mea a fost clară: după autobuze și bărbați nu alerg niciodată. Am alergat sportiv, cu picioarele la călcâie, ce mai, o adevărată mândrie și încă o barieră din propria minte dărâmată.

DSC_0709

Sprint în tandem alături de colega de cameră și suferință sportivă, Gabriela Tockas

A urmat masa de prânz și somn de voie pe care l-am executat cu durere în mușchi și nici n-am apucat bine să pun geană pe geană că s-a făcut ora 17.00 și, deci, al treilea antrenament al zilei, de data asta indoor. A fost o ședință de Limitless Workout, așa cum facem la București, însă intensitatea mi s-a părut mult mai mare, cam ce face grupa de Limitless Performance, acolo unde, din luna a treia, sper să intru și eu pentru că, deși în urma orei am avut o febră musculară soră cu moartea (o am și acum), am făcut toate exercițiile, în aproape același ritm cu instructorii, și le-am făcut corect. Sunt foarte mândră de lejeritatea cu care fac squats și fandări, două exerciții grele, dar cele mai bune pentru picioare de invidiat, cu ajutorul cărora după prima lună de Limitless am dat jos de pe coapse 8 cm.

Seara ne-am bucurat de reușita de peste zi la un grătar pregătit de Răzvan Doica. Astfel, el și-a spălat păcatele pentru cât ne-a chinuit și noi l-am iertat. Eu nu am rezistat prea mult la distracția nocturnă, la 23.00 m-am retras în glorie la somn de unde nu am mișcat până a doua zi la 8.00 când am avut cel de-al patrulea și ultimul antrenament, care a semănat cu cel din ziua precedentă, de la 7.00.

DSC_0544

Unul dintre mesajele de pe tricourile Limitless Workout, una dintre bucuriile acestui weekend

La finalul antrenamentului am primit diploma de absolvire de care suntem cu toții foarte mândri.

absolventi

Poză de grup în fandare la sfârșit de bootcamp

Am învățat că nimic nu este imposibil, că atunci când vrei poți să faci orice, acest text pe care îl scriu este doar o frântură din energia, emoțiile și bucuria prin care am trecut cu toții în aceste două zile. Ne-am împrietenit, ne-am distrat, am depus efort împreună, ne-am plâns de milă unul altuia, ne-am susținut, am fost unul lângă altul și nu ne-am lăsat la greu.

Ne pregătim pentru următorul bootcamp care va fi undeva la primăvară, mai lung, mai dur și, de data asta, și cu mese prestabilite.

Pentru mine experiența Limitless Workout este una dintre cele mai frumoase și benefice lucruri pe care le-am făcut pentru mine, îmi e greu să îmi imaginez vreo provocare mai mare în această perioadă și cred din toată ființa mea că sportul este calea cea mai onestă care ne pune față în față cu noi înșine și ne arată ce putem și ce nu putem. Fie că suntem amatori sau profesioniști, mișcarea are atâtea beneficii că nu știu de unde să încep să scriu despre ele, așa că singurul mod prin care pot să fac asta este să continui să scriu ce mi se întâmplă mie și ce li se întâmplă altora care sunt dedicați acetsui stil de viață.

me

Azi, la birou, am purtat unul dintre tricourile Limitless Workout, ca să încep cu bine săptămâna și ca să îi inspir și pe cei din jurul meu

Pozele pe care le-am folosit în text au fost făcute de Doina Filipaș și Valentin Vasile. Dacă am omis pe cineva, atunci e bine de știut că toată lumea a făcut zilele astea poze, dar pe majoritatea nu le puteți vedea că-s pe grupul nostru select și privat, al comunității Limitless Workout, sic! 😀

În final vă las în compania unui filmuleț motivațional foarte frumos și foarte adevărat și sper ca mulți dintre voi să simțiți ca adevărat mesajul și să dați totul din voi ca să vă fie bine, indiferent că este vorba despre sport sau orice alt gând de împlinire pe care l-ați avea.

2 comments

You may also like

2 comments

cucu craioveanu November 12, 2013 - 1:55 pm

esti superba!

Reply
Andreea November 12, 2013 - 2:03 pm

va multumesc, dar, zau, ma faceti sa zambesc 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: