Limitless Workout: ce cauți aici?

by Andreea Vasile

avansati

Grupă de avansați Limitless Workout în timpul unei sedințe foto. În mijloc, Valentin Vasile, creator al programului și instructor. Sursă: Facebook

Am trecut de jumătatea programului Limitless Workout și lucrurile se complică. Presiunea psihică devine mai mare, iar antrenamentul mai complicat. Până acum, după fiecare ședință, am crezut că am experimentat toate durerile de mușchi posibile și că, de acum, va fi vorba doar de circularitate: forțez o anumită zonă, aia mă va durea din nou. Însă m-am înșelat pentru că, în continuare, constat că avem un corp plin de mușchi ascunși prin cele mai ciudate locuri și mi se pare amuzant și rușinos în același timp că au trebuit să treacă aproape 30 de ani ca să fac cunoștință cu anumite aspecte ale trupului meu. Însă, cum spune americanul, it is better late than never.

comm

Pentru că am ajuns la jumătatea programului, sacul cu scuze și ”te înțeleg că ești la început și te doare” a ajuns la fund ca și când Moș Crăciun și-a terminat de împărțit darurile în noaptea de 24 spre 25 decembrie. Încerci să te oprești din exercițiu? Iadul se dezlănțuie. Încerci să faci exercițiul în ritmul tău și nu al antrenorului? Iadul se dezlănțuie. Te plângi că te dor mușchii? Iadul se dezlănțuie. Acuzi epuizare? Iadul se dezlănțuie. Ideea este că orice ți-ar trece prin minte ca justificare să te oprești din ce faci dezlănțuie iadul.

– Ce cauți aici? Ați auzit Limitless și ce-ați zis, să vin, să văd și eu despre ce este vorba? Nu sunteți în excursie aici, ați venit să fiți mai mult decât sunteți, să vă depășiți limitele, nu este o glumă, nu este o vizită, nu este cu dus-întors, adică dacă e ușor și-mi place, e bine, fac, dacă nu, mă las. Tragi de tine și faci!

yesterday

”De mâine mă apuc de …”, insert all lies here

Ieri am avut pentru prima dată senzația acută că voi muri. Stăteam întinsă pe spate și făceam exerciții pentru piept cu greutăți de 3 kilograme în fiecare mână. Seriile erau interminabile și, cu toate că ni se spunea să numărăm ca să ținem ritmul, dar și ca să avem o respirație corectă, la un moment dat tot ce știam este că nu mai țin minte când am început exercițiul și dacă se va termina vreodată. Mă dureau atât de tare brațele și gâtul și spatele, o durere ca o fierbințeală, ca și când căram pe cineva pe sub piele și acel cineva se trezise dintr-un somn de zeci de ani, dintr-o dată, foarte bine dispus și avea chef să plece la plimbare. În timp ce ridicam, cu din ce în ce mai puțină forță, ganterele de câte 3 kilograme mă gândeam: acum voi leșina, ba nu, acum, acum simt că asta e și de fiecare dată când reușeam să mai ridic nenorocirile alea de greutăți deasupra capului și vedeam că nu pic în întunericul leșinului mi se părea fabulos că o durere atât de intensă și conștiența pot să coexiste într-o prietenie de neînțeles pentru mine. Eram sigură că una dintre ele va trebui să cedeze.

ahahaha

Nimic nu se întâmplă fără obiective, răbdare și determinare

Am în minte o mantra: că tot ceea ce pare greu acum va fi floare la ureche în câtva timp. Că toate exercițiile pentru care acum mă dau de ceasul morții vor deveni, la un moment dat, exerciții de încălzire. Practice makes it better, nu?

http://www.youtube.com/watch?v=aPkyPdubqDs

4 comments

You may also like

4 comments

Tea October 23, 2013 - 8:40 am

Curaj – sa faci tot ce ti-ai propus :*

Reply
Cristina November 14, 2013 - 9:33 am

eu am febra musculara chiar si la degete:(:(:(. dar nu ma poti abtine sa nu scriu, pentru ca mi se pare ca ai descris atat de acurat ora de limitless:) – NU = Iadul se dezlantuie :):):).

Reply
Andra Chirnogeanu November 14, 2013 - 9:37 am

Vei uita rapid durerea cand vei vedea pe tine rezultatele muncii tale! You go,girl!

Reply
Andreea November 14, 2013 - 9:40 am

Am vazut deja rezultatele, asta e un post mai vechi, acum sunt la jumatatea celei de a doua luni. Daca vei cauta in search cu Limitless Workout, cuvinte cheie, vei gasi tot ce am scris despre acest subiect. Multumesc pentru incurajare. 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: