Limitless: circuitul

by Andreea Vasile

sala goala

Aşa arăta ieri sala, înainte de cea de-a doua oră de Limitless din această lună

Am început luna de Limitless  Performance în forţă, cu o oră de TRX. Un motiv întemeiat să ne întrebăm, cu toţii: ce poate să mai urmeze? Adică ce ne-au pregătit Valentin Vasile şi Răzvan Doica pentru încă şapte săptămâni de antrenament? Cu toate că sunt în a treia lună de Limitless, exerciţiile mă surprind în continuare, semn că, atunci când vine vorba de sport, metodele prin care poţi să antrenezi un corp sunt … nelimitate. Am trecut prin peste 16 ore de antrenament Limitless şi nicio oră nu a semănat cu alta, motiv pentru care, în ciuda intensităţii mari cu care am lucrat de fiecare dată, continui să fac febră musculară după fiecare oră.

disc

Exerciţiile cu discurile de 5 kilograme pe care le-am rotit de la dreapta la stânga şi invers ne-au pus braţele la treabă. Azi abia mai pot să le mişc.

Ieri am făcut circuit. Asta înseamnă că, într-un timp dat, a trebuit să executăm mai multe exerciţii. În acest caz, un circuit curpindea opt aparate, deci opt exerciţii. La fiecare exerciţiu, am repetat mişcarea timp de un minut, cu pauză de 10 secunde, cât schimbam aparatul. Între serii am avut o pauză mai mare, de aproximativ 30 de secunde, după care reluam. În total, am avut patru serii a câte două circuite (fiecare circuit a cuprins exerciţii diferite) a câte opt exerciţii fiecare. La început ni s-a părut tuturor greu, în primul rând să ţinem minte tot ce aveam de făcut, dar soluţia a venit repede: îi urmăream, mereu, pe cei din faţa noastră aşa că atunci când venea rândul echipei din care am făcut parte, alături de Andra şi Raluca, ştiam ce avem de făcut. Dacă totuşi ne împotmoleam, ne spuneam una alteia ce avem de făcut şi asta a fost mişto că nu ne-am lăsat una pe cealaltă în urmă şi ne-am atenţionat să facem bine atunci când vedeam că una dintre noi nu execută corect. Team spirit all the way!

trage

Cu banda elastică prinsă de spate, a trebuit să alerg până la oglindă, unde a trebuit să ating discul care era pe jos. Pare simplu, însă banda elastică opune o rezistenţă foarte mare. Azi am urme pe umeri, arată ca nişte vânătăi, de fapt, probabil că asta şi sunt.

Exerciţiile au fost pentru toate grupele de muşchi, pentru tot corpul, ca întotdeauna. Pe mine m-au ajutat să mă ţin tare muzica antrenantă cu mesaje motivaţionale şi încrâncenarea Ilenei Schwarz care era mereu înaintea ochilor mei şi care trăgea cu putere, dar şi nedumerire, ca şi când se întreba: ce mama naibii fac eu aici? Am intuit că se gândeşte la triatlon şi la cum îi va face faţă dacă la un circuit d-ăsta simte că îşi dă duhul. La sfârşit, la vestiar, mi-a spus că, într-adevăr, se gândea dacă va avea puterea să ducă un triatlon la final şi că făcea exerciţiile cu determinare, dar, într-un fel, şi cu umilinţa celui care îşi dă seama că până la performanţă mai sunt ore grele şi multe de antrenament care trebuie împlinite.

ileana

Ileana Schwarz, forţă şi determinare, o femeie care bate ţara în lung şi-n lat ca să participe la competiţii sportive de tot felul

De asemenea, fetele cu care am fost în echipă m-au ajutat, pentru că ne-am susţinut pe parcursul întregului circuit, dar şi miştoul motivaţional al lui Răzvan care era lângă mine de fiecare dată când i se părea că tempoul meu scade şi fie venea să îmi spună asta, fie îmi povestea ceva despre nişte ciobani şi oile lor, fie mă împingea, la propriu, să bag cărbuni, să fac mai repede şi mai bine.

raz

Răzvan Doica, cel mai nou antrenor Limitless, despre care am povestit şi când am scris despre Bootcamp.

Întreaga echipă Limitless Performance a avut o execuţie foarte bună a circuitului. Am fost organizaţi, am dat ce am avut mai bun din noi, am trecut de la un aparat la altul ordonat, am fost, cu toţii, o echipă. Asta ni s-a părut mişto şi a contribuit enorm la starea de bine a tuturor. În plus, şi Valentin, şi Răzvan ne-au lăudat pentru cum am lucrat şi ne-au promis că data viitoare când mai facem circuit, vom face dublu, adică opt serii în loc de patru. Aşa se întâmplă când eşti cuminte şi faci totul ca la carte, eşti premiat! 😀

bara

Urcată pe coarda elastică suspendată, am făcut tracţiuni la bară. Banda elastică a ajutat foarte mult la avânt, însă tracţiunile au fost greu de făcut, pentru mine. Însă cu practica va veni şi succesul, I do not give up!

Epuizaţi, dar fericiţi, ne-am întrebat imediat, după oră, ce ne aşteaptă. În bunul spirit al Limitless, exerciţiile vor deveni tot mai grele şi mai solicitante şi dacă ritmul e atât de dur încă din cea de-a doua oră, este clar că viitorul arată … plin cu noi dureri.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: