Limitless Community: Suzana Sarraj

by Andreea Vasile

suzana front

Limitless a ajutat-o pe Suzana Sarraj să se descopere şi să se arate

Sunt trei luni de când Suzana Sarraj a început programul Limitless. La 26 de ani, ea a simţit nevoia unei schimbări radicale, acel ceva care să îi pună existenţa pe un alt drum mai plin de vervă şi semnificaţie. Este producător audio-video, domeniu în care se învârte cu pasiune încă de când avea 15 ani şi spune că dacă ar lua-o de la capăt cu meseria, tot asta ar face. Însă nu munca ei este obiectul discuţiei noastre, ci relaţia pe care Suzana o are, azi, cu sportul. Am vorbit cu ea despre programul Limitless Workout şi ce a descoperit despre sine în cele trei luni de antrenament, pe lângă condiţia fizică nou căpătată şi rezultatele pe care le-a obţinut şi de care cu toţii suntem mândri: colegi, instructori, prieteni.

Care este istoria ta cu sportul?

Am făcut sport de mică, dar nu știu cum se face că, de fiecare dată când devenea mai bine, mai intens, întrerupeam. În copilărie am făcut înot și karate. Părinții au fost foarte inspirați să mă ghideze spre sport pentru că așa am învățat să îmi placă, să mă disciplineze și să mă dezvolte frumos. Când s-a apropiat examenul de capacitate, am întrerupt orice activitate sportivă și am reluat abia prin liceu. Am început să merg la sală, să lucrez așa cum credeam că este mai bine și am început să alerg. La un moment dat, cumva, găsisem sensul, făceam mult sport, alergam în fiecare zi în Herăstrău, mergeam de trei ori pe săptămână la sală. Dar, după o perioadă, iar am întrerupt, apoi iar am relua. On & Off!

De ce ai venit la Limitless, când ai început programul şi ce anume ţi-ai propus la începutul lui?

Anul trecut am luat decizia ca viața mea să se schimbe. În acel moment nu vedeam exact cum se va întâmpla asta, dar am știut că voi găsi o cale. Îmi doream să ies din roata de hamster, în care țineam “dietă”, făceam sport haotic și nu reușeam să mențin rezultatele. Trebuie să menționez că am studiat, am evaluat ce opțiuni am și am stat mult până să găsesc ceva care să mi se potrivească. Trei luni am căutat. Vezi tu, promisiunea deșartă că vei slăbi, pe care mulți o speculează; ia asta că funcționează; fă asta că dă rezultate, etc. Este greu să faci slalom printre oferte și să te decizi. Cred că cel mai important este să simți care este drumul tău. Așa am găsit Limitless. Mi-a mers la suflet ce am văzut, am rezonat cu programul și asta a fost! În luna octombrie ma număram printre boboci. Am început Limitless dornică să fac o schimbare pentru toată viața, să învăț să mă hrănesc, să învăț să lucrez cu corpul meu, să scap de kilogramele în plus și să capăt o condiție fizică bună, cumva cu înțelepciunea că începe un nou capitol din viața mea. În plus, am băgat la cap ce ne-a spus Vali la seminarul despre obiective: Cât de mult îți dorești să îți remodelezi corpul? Aici e vorba de călătoria în sine nu de destinație, nu ne gândim la rezultatul final înainte de a începe!”

Care sunt schimbările, fizice şi psihice, prin care ai trecut de-a lungul şedinţelor Limitless?

Dacă avem timp, pot să umplu zece pagini cu tot ceea ce s-a întâmplat cu mine de când am început Limitless. Schimbările fizice au fost evidente! De la lună la lună, corpul meu s-a “dezumflat”, așa cum mai spun eu în glumă. La început mă vedeam prin ochii colegelor de la Limitless, ele îmi spuneau -”ce ai slăbit!” – apoi a devenit din ce în ce mai evident pentru toată lumea. Eu mă vedeam în oglinda de acasă, dar vorbele celor din jur au funcționat ca o oglindă din exterior, care îmi confirma progresul. Corpul meu a devenit armonios, sunt din ce în ce mai aproape de ceea ce îmi doresc. A fost foarte plăcut să merg la cumpărături, după sărbători. A fost cu happy-end pentru că am avut de unde alege. Criteriul nu a mai fost să caut mărimea cea mai mare și să mă mulțumesc cu ce aveau. De data aceasta am ales ce mi-a plăcut. Din punct de vedere psihic, fiecare obiectiv atins, fiecare prag psihologic depășit au simbolizat puterea și încrederea de a merge mai departe. Aș mai adăuga ceva, din punct de vedere emoțional, mi-am dat seama că este important să lucrez cu mine, să înțeleg de ce luam acele kilograme în plus și să aflu ce se ascundea în spatele lor….și am aflat. Am mai încercat și să descopăr de ce îmi era foame sau simțeam nevoia să mănânc în plus și care era momentul în care îmi venea ușor să renunț. Toate la un loc m-au condus unde trebuie și m-au ajutat să schimb ușor, ușor obiceiurile mele. M-am “deschis” spre o altfel de viață. Ca feeling, este ca și cum inspiri și expiri ușurat, bucuros, că ești pe drumul cel bun. Finally! Cu fiecare kilogram pierdut, mă simt mai bine, mai aproape de mine însămi, am eu o vorbă: “cu fiecare kilogram în minus mă întregesc”. Am avut încredere în program, iar în schimb am primit numai chestii bune.

suzana calatorie middle

Suzana a avut încredere că Limitless Workout este începutul unui drum care îi va schimba viaţa

Ce ai învăţat despre tine de când ai început să vii în acest program?

Orice lucru bun pe care îl faci astăzi pentru tine, te face să fii mai bun decât ai fost ieri. Am învățat că se poate, am învățat de ce contează atât de mult să te hrănești corect și să eviți cu brio dietele “minune”, care promit marea cu sarea. Nu mă mai simt frustrată, nu mai am poftă de dulce, nu simt nevoia să mai mănânc până îmi umplu stomacul. Mănânc ca să trăiesc, nu trăiesc ca să mănânc. Am învățat că pot să îmi depășesc limitele și barierele mentale; cu perseverență, una după alta, se dărâmă toate. Recunosc că mai am foarte mult de muncă, mai am foarte mult de învățat, dar până atunci încerc să trăiesc în prezent, să mă dezleg de cum eram și să mă concentrez pe “acum”, fără pretenții absurde. Dacă mi-a luat 26 de ani să ajung la greutatea avută, e clar că nu pot scăpa de ea în trei săptămâni cu zeamă de varză. Aaaaa, aproape că uitasem, ușor, ușor am devenit foarte creativă în bucătărie. De fiecare dată fac noi experimente, încerc condimente noi, răsfoiesc internetul, e distractiv! Cu sprijinul familiei, imaginează-ți că, de Crăciun, am mâncat sarmale sănătoase (fara prăjeală, fără ulei, carne de porc tocată în casă, ciuperci, țelină și sos de roșii, totul homemade). Se poate. Orice se poate!

Mulţi oameni spun „nu se poate”, „nu are cum să iasă” atunci când sunt puşi în faţa unei şanse care le-ar putea schimba viaţa, aşa cum este un program ca Limitless. Ce le-ai spune acestor oameni?

În general, suntem tentați să renunțăm atunci când pare greu sau suntem aruncați în afara zonei noastre de confort. Dar foarte important este cât de motivat ești să reușești. Nu o să vină Sfântul Duh, nici mama, nici prietena cea mai bună, nimeni, să te scoată din situația, în care tu singur ai ajuns. Tot tu ești dator să te ștergi de praf și să te reinventezi. În cele două luni de program, aproape trei în curând, am învățat că orice îți imaginezi, poți, în ceea ce privește corpul tău, alimentația sau sportul. Sigur că trebuie să pui și osul la muncă, dar DA, poți, dacă vrei cu adevărat. Fără niciun fel de rușine, mă număr printre oamenii care la început au spus “nu se poate”. E normal să nu mai crezi că ți se poate întâmpla și ție, după un istoric de ani de zile în care ai încercat aproape tot. Dar la mine nu a durat mult pentru că realmente mi-am dorit schimbarea și am fost pe aceeași lungime de undă cu programul. Însă ceea ce aș spune oamenilor este că Limitless este foarte diferit de ceea ce se întâmplă în general. Este altceva! La Limitless nu vii ca sa tragi de timp, la Limitless vii să înveți, să fii sănătos, să înveți să te cunoști, să nu renunți, să depășești obstacolele și, în final, să ai rezultate. Să te dai băutut este simplu, să te schimbi este, într-adevar, greu, dar depinde ce vrei!

Limitless este un program pentru oamenii dispuşi să meargă „the extra mile”. Povesteşte-mi câteva situaţii în care ai simţit, foarte clar şi lucid, că mergi „the extra mile”, că te autodepăşeşti şi cum te-a făcut treaba asta să te simţi?

Cel mai bun exemplu care îmi vine în cap este bootcamp-ul de la Măgura. Ce s-a întâmplat acolo a fost incredibil. Recunosc că a fost extrem de greu, mai ales pentru un om ca mine, care abia începea sa reia sportul, după ani de stat pe bară. Al doilea antrenament de sâmbătă (al doilea dintre cele trei), a constat și în alergare pe un drum prin pădure, de altfel foarte frumos dacă mergi cu mașina. Nici acum nu știu cum am ajuns la linia de sosire, aproape în coate, mergând, alergând, mergând. Dar nu o sa uit niciodata că Vali, creatorul Limitless Workout, a stat lângă mine și lângă toți ceilalți care, tot așa, încercau să țină pasul. Omul ăsta chiar nu ne-a lăsat! Îmi venea să plâng în pumn, dar am mers mai departe nu numai pentru mine, ci și pentru cei care alergau pe bune. Și îmi mai amintesc când Răzvan (antrenor Limitless Workout) mi-a spus: “Dacă viața ta ar depinde de această alergare, ai renunța?” Aceste momente nu le voi uita niciodată! După fiecare antrenament veneam în cameră aproape cu lacrimi în ochi și țipam: “l-am făcut, așa cum am putut, dar l-am făcut!” Mai am foarte mult de muncit, foarte mult, dar am toată viața înainte să exersez alergarea și am toată viața înainte să îi îndrum și pe cei din jurul meu să opteze pentru o viață mai bună. Foarte important este de menționat că la Limitless primești și suportul motivațional necesar pentru a merge mai departe, oricât de praf ai fi.

suzana dupa limitless

Suzana, înainte şi după Limitless

Care este obiectivul tău în cadrul Limitless şi ce îţi doreşti să faci cu tine după ce atingi acest punct?

Îmi amintesc ce ne-a spus Vali la seminarul despre obiective, sunt câteva fraze care în mine au schimbat multe: Suntem rezultatul propriilor decizii, când avem ca obiectiv remodelarea corporală” şi Obiectivul trebuie sa fie o dorință clară de a schimba modul de viață, scriptibil, realist. Un obiectiv realist: schimbare a stilului de viaţă, treptat, progresiv, o integrare a sportului și alimentației sănătoase în viața noastră de zi cu zi”.

Obiective pentru sufletul meu, așa le denumesc:

Obiectiv martie: – 10 kilograme

Obiectiv iunie: -5 kilograme

Obiective în general: scăderea dramatică a procentului de grăsime, dezgroparea pătrățelelor, formă fizică bună, mărirea rezistenței fizice, viață sănătoasă.

Primele 10 kilograme sunt obligatorii, dar tot ceea ce se va întâmpla de la 10 kilograme în jos, va fi pură bucurie! Mă cunosc la fiecare dintre aceste greutăți, dar nu mă cunosc încă în varianta Limitless.

Uneori mă uit în oglindă și visez cu ochii deschiși, abia aștept să treacă primele trei luni, sunt ca un copil mic în așteptarea cadourilor de Crăciun! După ce voi ajunge la greutatea dorită, urmează testul de “măiestrie” pentru care Vali, cred, ne pregătește, în secret, încă de la început. Abia atunci va începe cu adevărat greul, când voi fi provocată să mențin rezultatele și să rămân în formă. Și voi reuși!  NU voi mai ajunge niciodată în punctul din care am plecat. Este foarte obositor să o iei de la capăt mereu. Eu nu mai sunt dispusă să fac asta. Limitless este schimbarea vieții mele și o voi menține.

And that’s a promise!

 

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: