Limitless Workout: it’s a lonely road

by Andreea Vasile

champion

Când ești dedicat unei cauze, prioritățile se schimbă. În cazul meu, perioada asta se învârte în jurul sportului, iar felul în care mănânc și dorm are legătură cu asta

Orice transformare vine cu sacrificii. Bine, le numim sacrificii la început, atunci când credem că trebuie să lăsăm deoparte ceva din noi ca să ducem la capăt o treabă pentru ca, la final, să ne însușim obiceiurile pe care le-am pus pe ”pauză”. Schimbarea este un drum pe care îl faci din interior spre exterior și, mai ales, unul pe care îl faci singur pentru că în fiecare dimineață te trezești și-ți reamintești ce este important pentru tine. De când am început Limitless Workout, eu asta fac: cum am deschis ochii, îmi spun în gând sau cu voce tare care sunt obiectivele mele și promit acestui ideal să-i rămân fidel până la împlinire. Exercițiul ăsta contează pentru că mă ajută să păstrez în inimă decizia pe care am luat-o cu aproape o lună în urmă și să nu tratez călătoria asta în funcție de starea de spirit care se poate schimba, ci cu aceeași perseverență și dăruire în fiecare zi.

*

Cele trei coordonate ale mele de când am început antrenamentele sunt mișcarea de 4-5 ori pe săptămână, mese regulate – 3 principale și 2 gustări și somn de câte 8-9 ore pe noapte. Sunt principalele activități pe care le am zilnic și investesc în ele pentru că merg mână în mână ca să ating ce îmi doresc. În plus, ieșirile în oraș sunt tot mai rare, nu pentru că nu mai pot să beau alcool și, deci, să mă distrez, ci pentru că nu mai simt nevoia, fiindcă prefer să mă odihnesc ca să am randament la sală, pentru că prefer să dorm astfel încât a doua zi la ora 7 să mă pot trezi fără probleme și să fac ce am de făcut. Câteodată este greu pentru că seara s-ar putea să am energie ca să stau o noapte în club sau chef să ies și să dansez până în zori, însă îmi dau seama că disciplina este mai importantă pentru mine în aceste zile și să pot să mențin un ritm care mă satisface contează acum mai mult.

workout

Orice tristețe și supărare trece cu sport pentru că sportul nu-i dă voie minții să o ia pe arătura gândului inflamat și lipsit de realitate

În jur, lumea mă întreabă despre această călătorie a mea și le povestesc cu bucurie ce mi se întâmplă. Dar cred că, în esență, sunt singură și că ceilalți ascultă relatările mele ca pe o poveste despre ambiție, ceea ce și este. Dar mai este vorba și de alte lucruri pe care doar cei care au trecut prin aceeași experiență le pot înțelege. De pildă, fete ca mine care nu au fost niciodată subțiri, dar și-au dorit asta foarte mult, au crezut că se poate și pentru ele și au vrut să ducă această luptă și psihică, și fizică, să depășească iar și iar praguri, până într-acolo unde dorința devine realitate.

*

Unii oameni s-ar putea să plece. Dar vor apărea alții. Obiceiurile tale vor naște discuții, fiecare are ceva de spus în legătură cu orice, oricum ai face lucrurile. Iar când vine vorba de o schimbare în bine, se activează ceva ciudat în oameni: dorința de a-ți diminua entuziasmul și credința în șansele de reușită. ”Dar după dietă și sport ce-o să faci?”, ”Dar o să mai bei alcool, nu?”, ”Și nu mai mănânci dulce niciodată?”, sunt câteva dintre întrebările aparent inofensive pe care oamenii le pun. Nu o fac din răutate, dar undeva, în interiorul lor, și-ar dori să ratezi pentru că altfel devii exemplul care le arată că poate ei nu sunt suficient de determinați ca să încerce să facă ceva bun pentru propria persoană.

judge

Eu o fac, tu o faci, cu toții facem asta: emitem judecăți despre cum fac alții lucrurile și de ce le fac așa. Numai că, în realitate, ceea ce credem noi nu are absolut nicio importanță. Dacă ceea ce tu crezi vine din inimă și te ajută să fii bun și perseverent, atunci cum arată în afară ceea ce faci este egal cu zero, iar cum se simte înăuntru este totul.

1 comment

You may also like

1 comment

Tea October 27, 2013 - 9:19 am

Pe mine sportul m-a invatat fix opusul – I’ll never be alone. Si o sa-mi iau tot timpul doza de care am nevoie. E adevarat, suntem cu totii diferiti, chiar si in domeniul asta, insa atata timp cat ai in minte ce ti-ai propus tu, ce zice cel de langa ca-i ok nici nu mai conteaza.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: