Limitless: luna a doua – platoul

by Andreea Vasile

Am încheiat luna a doua de Limitless și am dat cu nasul de mult temutul platou. Asta înseamnă că nu am slăbit și că am aceeași greutate ca luna trecută (la cântărire aveam cu 300 de grame mai mult chiar decât luna trecută, însă de data asta am făcut măsurătorile la final de zi, deci eram mâncată, băută și îmbrăcată ca de vreme rece, așa că pe fir logic deduc că, în realitate, am aceeași greutate de o lună încoace, ceea ce, sigur, nu este deloc rău, puteam să mă îngraș :D).

Cu toate astea, am mai dat jos aproape 2% grăsime și de la 29,7 % luna trecută, am acum 28%. Față de momentul 0, adică luna octombrie când am început antrenamentele și când aveam 33,2% procent de grăsime în organism, azi am cu 5% mai puțin, ceea ce e grozav. Asta e partea bună. Partea care-mi dă de lucru serios însă este că trebuie să am undeva la 18% grăsime în corp, adică aproape deloc, ca să pot să îndeplinesc de-acum bine cunoscutul obiectiv: six pack. Dar până la vară mai este, iar eu mai am cinci luni de antrenament, oficial, așa că dacă după doar două luni am rezultate așa bune, sunt încrezătoare că voi reuși.

Un alt aspect care mă bucură foarte mult este că metabolismul energetic, adică procesul prin care se eliberează energie în corp, a crescut. Adică sunt mai activă și simt asta și la sport, dar și-n general, când vine vorba de voioșia și rezistența de a face lucrurile de zi cu zi pe o durată de timp mai mare. Dacă luna trecută aveam 1955 metabolismul energetic, acum el a crescut la 2674. În luna octombrie, când am început Limitless, aveam un metabolism energetic de 1859, deci creșterea este considerabilă.

De asemenea, continui să scad în centimetri în talia mică, deasupra buricului, unde am mai scăpat de încă 4, așa că acum am 75, ceea ce înseamnă că, în două luni, am dat jos 10 cm, de aici și faptul că, de pildă, ieri, am mai făcut încă o sacoșă cu haine de dat pentru că am schimbat numărul la haine de la 38 la 36. Talia mare rămâne 81 în continuare, dar aici intervin aspecte precum conformația corpului, de exemplu și unele zone, oricât aș vrea, s-ar putea să rămână la valori mai ridicate din cauza asta. Coapsele și brațele rămân nemodificare deocamdată, am mai scăzut însă 2 centimetri în lățimea spatelui.

Una peste alta sunt mulțumită de evoluție, chiar dacă platoul la kilograme poate să atârne ca un drob de sare, e ușor descurajant, dar știu că am făcut progrese pentru că văd rezultatele în cifre și nu mă las până nu ajung unde trebuie. Este interesant că, într-adevăr, realizez că este o competiție cu mine însămi și chiar dacă mă ajută suportul celor din jur, eu sunt punct de referință pentru mine, în mine găsesc puterea de a merge mai departe chiar și-n clipele care, în aparență, m-ar putea trage înapoi.

Decembrie va fi o lună specială pentru că avem pauză cu antrenamentul Limitless, deci asta înseamnă că mă voi antrena singură. În plus, alimentația a fost din nou modificată în sensul că ceea ce am considerat gustos luna trecută – banane, oleaginoase – sunt acum din nou istorie. Evident, pentru că sunt alimente calorice. De asemenea, sarea e out, la fel si crackerșii (aveam 4 pe săptămână, buh bye now). Morala e simplă și-am mai spus-o cu altă ocazie: mușchii se fac în sală, dar se păstrează în bucătărie. Deci trebuie să am grijă la orice aliment mi-ar putea da peste cap planul mare, cel cu six pack-ul, și trebuie să am grijă la porții (ce consider ok, s-ar putea să fie prea mult pentru scopul meu). De aceea, Valentin m-a rugat să îi trimit poze cu toate mesele dintr-o zi să vadă ce înțeleg eu prin porție normală cu atât mai mult cu cât la unele alimente nu a trecut cantitatea.

Cred că luna a treia va fi o piatră de încercare din toate punctele de vedere: și alimentar, și sportiv, și, mai ales, psihic. Cu atât mai mult cu cât luna asta vreau să dau jos și kilograme, deci sper să trec platoul cu bine și să am rezultate pe cont propriu, chestie de care aș fi cea mai mândră.

Miza este una singură:

success and nothing less

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: