În acest weekend m-am reîntors în Brașov, un oraș care-mi place foarte mult și unde două zile sunt suficiente să mă relaxez și să am energie pentru o nouă săptămână. Chiar dacă am mers în acest oraș foarte des, de fiecare dată găsesc lucruri noi de făcut și locuri noi de vizitat. Aerul de munte, atmosfera prietenoasă și priveliștea minunată fac din Brașov o alegere excelentă ca să-ți petreci sfârșitul de săptămână în orice moment din an.
Cu trenul de 8.20 din Gara de Nord, am ajuns în Brașov la 11.00. M-am cazat, dar nu vă mai zic unde, că n-a fost cea mai fericită alegere. Deși camera a fost curată, prețul pe noapte, 150 de lei, mi s-a părut prea mare, mai ales că am avut baie comună cu o altă cameră, iar mobilierul era vechi și neprimitor în camera vopsită într-o nuanță oribilă de verde. Pentru aceiași bani, în alte dăți, am stat tot în centru, în cameră cu baie, și cu aer modern. Ca sugestie, cel mai fain loc în care am stat, până acum, în Brașov e Casa Piața Sfatului. Dacă prinzi loc acolo, întreabă de camera londoneză, poate e disponibilă. Nu vei regreta!
După ce mi-am lăsat bagajul, am pornit spre Pietrele lui Solomon, un obiectiv la care am mai încercat să ajung odată, dar am abandonat pe drum. Probabil pentru că am găsit altceva atunci de vizitat și m-am abătut de pe traseu. De data asta am dus la capăt planul și după 7 kilometri de mers din centrul orașului înspre pădure, am ajuns la un perete din strâncă, cunoscut drept Pietrele lui Solomon. E un traseu ușor. Dacă mergi mai departe pe drumul forestier, încă vreo 6 kilometri, ajungi în Poiana Brașov. O să fac asta data viitoare că era ora 17.00 când am ajuns la Pietre și nu am vrut să mă prindă întunericul prin pădure.
În oraș am găsit niște locuri noi care mi-au plăcut mult și unde am mâncat și băut bine. Dintre ele, am remarcat două. Restaurantul La Ceaun unde am mâncat cea mai bună ciorbă de fasole în pită din viața mea și, de asemenea, unde am găsit cel mai bun serviciu de care am avut parte vreodată, cu un ospătar remarcabil, politicios, articulat, binevoitor. Nu știu cum îl cheamă, însă o să-l țin minte mereu pentru jovialitate și profesionalism nu doar față de mine și Adrian, ci de orice client care a intrat în restaurant și a fost întâmpinat de el cât am fost noi acolo.
Un alt loc frumos, dar pe care îl știam dinainte, e Tipografia. E un loc cu atmosferă mișto, bun ca să bei ceva seara, dar și pentru micul dejun. În plus, are prețuri foarte bune la orice, așa că merită încercat. Seara, muzica rock e la putere, iar dimineața cea ambientală te ajută să te trezești. Am înțeles că e unul dintre cele mai populare locuri din Brașov așa că de ce să nu-i faci o vizită?
Ceasu Rău e unul dintre cele mai cunoscute restaurante din Brașov la care am ajuns sâmbătă seara, după escapada la Pietrele lui Solomon. E un loc foarte popular unde am mâncat mici cu salată de crudități și cartofi prăjiți, iar Adi a ales un bulz cu de toate, alături de Ciucaș la draft. Restaurantul e cu specific românesc, are servire bună și mâncarea e gustoasă. N-aș putea să spun că se remarcă prin ceva anume, dar e decent și popular și d-aia am ajuns și noi acolo. Ah, orice ai comanda, primești pâine din partea casei, făcută de ei și e super gustoasă.
Așa că data viitoare când ai un weekend liber, alege Brașovul, pentru că e o destinație aproape de casă, dacă stai în București, la numai două ore și jumătate cu trenul, în care găsești o grămadă de lucruri de făcut și-n care poți petrece frumos timpul liber, în aer curat, pentru un început de săptămână reușit.
Foto: Adrian Munteanu.
2 comments
Hello, alte doua locuri fff bune mai sunt: ma cocotte si belvedere. merita incercate 🙂
multumesc, le incerc data viitoare. 🙂