Lucian Mandruta, cine te crezi?

by Andreea

Motto: “Ce lume talamba!” (Florin Chilian – Lumi albe)

Andrei Gheorghe a fost invitat la Observator 19 aseara sa povesteasca ce s-a intamplat marti seara cand a tamponat un automobil [povestea completa despre incident o puteti gasi in orice ziar, nu o voi relua aici]. La Observator insa a dat de un Lucian Mandruta care, asemenea altor jurnalisti televizati, uita ca rolul sau e sa puna intrebari si ATAT si se erijeaza in judecator moral reusind, in cele din urma, sa-si dea cu stangul in dreptul. Astfel, Lucian Manduta a inceput nefericit dialogul cu Gheorghe spunandu-i: “Avand in vedere istoria ta cu politia si anumite substante …”. Pe buna dreptate, Andrei i-a replicat ca povestea are 10 ani vechime si, in consecinta, daca tot ceea ce face este raportat la acel incident inseamna ca si viitorul lui Manduta va sta sub semnul amoracului? [povestea despre Lucian Mandruta si amanta o gasiti, din nou, in orice ziar].

De aici, discutia s-a inflacarat, Lucian Manduta atacandu-l pe Andrei Gheorghe care a continuat sa explice situatia in care se afla. Din punctul meu de vedere, Lucian Mandruta a gresit de doua ori: 1. treaba ta, ca jurnalist, e sa intrebi, nu sa constati si, mai ales, nu sa te pronunti vizavi de o situatie pe care nu o cunosti, la randul tau, decat din relatarile presei. Motivul pentru care se presupune ca inviti un om in studio este ca sa aflii, de la sursa, ce s-a intamplat 2. sa raportezi un moment din viata unui om la un eveniment asemanator trecut in conditiile in care, tu insuti, esti proaspat infaptuitor a unei situatii care din punct de vedere social e condamnata [doar Lucian Manduta a iesit pe post si-a spus la momentul acela ca-si cere scuze familiei pentru ce avea sa vada in revista; banuiala mea este ca iesirea publica a fost mai degraba de ochii telespectatorilor de-a caror judecata se temea decat ca sa ceara scuze unei sotii cu care, in definitiv, putea sa aiba discutia inainte sa intre in direct la televizor] arata si ca esti nedrept, si ca esti incuiat.

Ca traim intr-o lume in care majoritatea oamenilor nu fac decat sa mimeze inteligenta si sa propage sabloane de gandire este un lucru stiut. Din nefericire pentru Lucian Mandruta, in acest caz, dovedeste, profesional vorbind, ca face apel la aceleasi sabloane pentru ca trebuie nu doar sa fie simpatic publicului telespectator, dar trebuie sa si intretina imaginea ca Andrei Gheorghe e un nesupus betiv si drogoman care la intervale regulate mai buseste cu masina pe cineva. Din pacate pentru el, Andrei Gheorghe nu doar ca spune lucrurilor pe nume, dar e si “foarte grijuliu sa fie simpatic intotdeauna”, cum ironic au spus dimineata la Guerrilla Dobro si Craioveanu dupa ce au intrat cu el in legatura directa. Nu in ultimul rand, greseala elementara a lui Mandruta este ca presupune ca un om e vinovat atunci cand insasi legea pleaca de la prezumtia de nevinovatie pana la proba contrarie, iar Gheorghe este, in prezent, sub aceasta prezumtie asa cum purtatorul de cuvant de la Politia Capitalei, Christian Ciocan, a declarat de dimineata, tot la Guerrilla.

Sa spui ceea ce crezi si sa spui altfel decat restul e greu. Sa fii ipocrit te face doar unul dintre cei multi.

Later edit: Din 22 februarie, Lucian Manduta si Sandra Stoicescu vor fi inlocuiti cu Alina Petrescu la Observator 19. Textul PR-istic anunta asta cu un citat din Mandruta care spune: “E timpul pentru altceva. Chiar dacă asta nu mai implică celebritatea zilnică şi nişte domni cu aparate de fotografiat care merg în spatele meu în maşină, probabil deja extrem de plictisiţi“. Like, how lame? E asa greu sa admiti ca ai comis-o? Pesemne, este.

0 comment

You may also like

0 comment

Maria February 11, 2010 - 1:05 pm

Nu ştiu dacă ai văzut imaginile, dar sincer, au fost de-a dreptul jenante. “Aproape” incredibil, şi zic aproape căci la câte se întâmplă în ultima vreme, nimic nu mai este imposibil.

Reply
Andreea February 11, 2010 - 1:11 pm

Bineinteles ca le-am vazut. Cum altfel as putea vorbi despre subiect daca nu le-am vazut.

Reply
ivydesign February 12, 2010 - 11:58 am

Raman la parerea mea ca Lucian Mandruta este un om extrem de slab, mai ales din punct de vedere al meseriei pe care o practica. Nu are carisma, se vede clar ca sub incercarea de a parea simpatic, se afla o lipsuri mari atat din punct de vedere al informatiei si cat jurnalistic.
Moda cu spalatul rufelor in public am refuzat-o dintotdeauna. Problema din familie exact acolo o rezolvi.
Desigur, cel mai probabil totul a pornit din cauza paparazzilor pentru ca fugaresc omul. Sincer, nu stiu cum traiesti cu o astfel de meserie. Dar, odata pus la perete, rezolvi lucrurile intr-un mod normal, nu facand show in prime-time.
L-am urmarit si in interviul cu Eba si a reusit sa ma enerveze mai tare decat fiica presedintelui – iar asta cere skill!

Reply
Radu Buzaianu February 12, 2010 - 5:14 pm

am scris si eu despre asta pe blogul meu :)) Lucian Mândruţă… viaţa şi opera :))

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: