Ludovic Vieru, alpinist și alergător montan, în cursa pentru supraviețuire

by Andreea Vasile

phc dinamo vieru pe kilimanjaro

Ludovic Vieru pe muntele Kilimanjaro în anul 2012 cu steagul care îl înfățișează pe fostul căpitan dinamovist, Cătălin Hîldan

Pe 5 octombrie 2012, când se împlineau 12 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan, căpitan al echipei de fotbal Dinamo, alpinisul și alergătorul Ludovic Vieru ajungea pe Uhuru Peak, cel mai înalt vârf al Africii din masivul Kilimanjaro. Un om pasionat de munte și de echipa Dinamo, în egală măsură, Ludovic l-a comemorat pe Hîldan și, la finalul ascensiunii sale, a afișat steagul cu chipul fostului căpitan dinamovist care, în anul 2000, a murit din cauza unui infarct în timpul unui meci.

ludovic vieru 1

Ludovic Vieru a bătut munții în lung și-n lat ca alpinist și alegător montan.

Vârful din masivul Kilimanjaro a fost doar una dintre reușitele lui Ludovic pentru că el a mai ajuns pe Mont Blanc, Elbrus, Ararat sau Kazbegy. În plus, prietenii au numai cuvinte de laudă la adresa lui. Suzana Maurer, de la Konrad-Adenauer-Stiftung, scrie despre el:

Ludovic îmi este prieten bun de foarte mulți ani. L-am cunoscut în anul 2001, în Lyon, eram ambii veniți cu ERASMUS la studii. De atunci am rămas în contact. Acum 13 ani, pe data de 27 iulie, ziua în care suntem azi, Ludo a venit cu trenul din Iasi la nunta mea în Germania. Am apreciat acest gest enorm, dar adevărata realizare a venit câteva zile mai târziu, când Ludo a reușit să cucerească Mont Blanc-ul singur, într-o urcare extrem de grea!

Însă anul acesta, la sfârșitul lunii aprilie, în timpul unui antrenament, Ludovic a fost mușcat de o căpușă. Tratamentul de 21 de zile care se aplică în aceste cazuri nu a dat niciun fel de rezultat astfel încât starea lui s-a înrăutățit, iar Ludovic a fost diagnosticat cu borelioză, declașator al bolii Lyme. În cazul lui Ludovic, sistemul imunitar este la pământ, iar el este nevoit să se trateze în străinătate. Din păcate, singura clinică din Europa specializată în cazuri de Multi Infection Syndrom este Augsburg Lyme Disease Clinic din Germania. Pentru că este vorba despre o clinică privată, Casa de Asigurări din România nu acoperă costurile pentru tratament, astfel încât donațiile private reprezintă singura cale prin care Ludovic poate să își revină.

ludovic vieru 2

Ludovic Vieru are nevoie de ajutorul nostru pentru că o banală căpușă i-a dat viața peste cap.

Ludovic este acum în stare gravă și viața lui depinde de profesionalismul medicilor de la centrul din Germania și de felul în care organsimul va răspunde la tratament. Orice contribuție financiară înseamnă o zi în plus de tratament și șansa ca Ludovic să se pună pe picioare cât mai repede.

Contribuțiile pot fi făcute în conturile lui Ludovic Iulian Vieru:

euro:RO98BTRLEURCRT00E2635501
lei:RO39BTRL02401201E26355XX

Vă rog să dați mesajul mai departe, mulțumesc!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: