Lumea văzută de Bob

by Andreea Vasile

James Bowen e dependent de heroină și trăiește pe străzile Londrei. Ca să facă rost de bani, el cântă la chitară. Are o familie, însă relațiile dintre ei sunt tensionate și complicate. D-aia s-a și apucat de droguri, n-a făcut față presiunii. Își dorește să scape de această dependență, însă contextul și anturajul îl trag mereu înapoi. A mai încercat să intre în programul de dezintoxicare, însă mereu l-a abandonat după o vreme. Asta e, pe scurt, povestea lui James Bowen.

Singura care crede în el e o lucrătoare socială care-i face rost de casă. Singura condiție să păstreze locul e să ducă la bun sfârșit, de data asta pe bune, programul de dezintoxicare. E ultima lui șansă la o viață lipsită de vicii. Ăsta e momentul în care în scenă intră Bob, un motan roșcat care nu mai vrea să plece. Oricât ar încerca James să-i facă vânt după ce-l pune pe picioare – Bob are o rană cu puroi și trebuie tratat- motanul se întoarce mereu la James. Indiferent unde pleacă James, Bob e-n urma lui, îl găsește oriunde ar fi și-i sare în brațe de parcă l-ar recunoaște ca prieten dintotdeauna.

bob2.jpg

Când James începe să cânte la chitară în Covent Garden, cu Bob la picioarele lui, lumea devine atentă la muzică și la motan. Toată lumea vrea să-i fotografieze, să îi ajute, ba chiar un jurnalist scrie o poveste despre ei. Imaginile cu James și Bob devin virale și uite-așa povestea ajunge la urechile unui editor care vrea să scrie o carte despre cei doi, lucru care se și întâmplă, iar cartea cu pricina e tradusă azi și-n română la editura Polirom, Lumea văzută de Bob.

bob5.jpg

Într-adevăr, filmul e după povestea adevărată a lui James Bowen și-a pisicii sale Bob și pare incredibilă. Însă când s-a lansat filmul în Marea Britanie, până și Kate Middleton, ducesa de Cambridge, a fost acolo. Cine și-ar fi imaginat că un tip care până mai ieri trăia la mila trecătorilor va avea parte de o soartă diferită datorită unei pisici roșcate? Ai zice că e un film de Hollywood și că așa ceva nu poate fi adevărat. Dar iată că e.

bob3real.jpg

James Bowen – persoana reală – și pisica lui, Bob, care a jucat și-n film, alături de Luke Treadaway, care l-a interpretat pe James.

E o poveste frumoasă și foarte emoționantă pe care ți-o recomand. Eu am văzut filmul întâmplător, dar m-am bucurat să aflu întreaga lui istorie. Dacă vei căuta pe Google, o să găsești o mulțime de informații despre James și Bob, căci la vremea respectivă ziarele au fost pline cu articole despre ei, iar apariția cărții și-apoi a filmului i-a transformat pe amândoi în vedete adevărate, pe care e greu să nu le iubești pentru că sunt dulci și plini de șarm.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: