Lungul drum spre Glastonbury

by Andreea

Glastonbury

Festivalul de arta contemporana de la Glastonbury este cel mai mare festival in aer liber din lume.  Glastonbury sau Glasto exista din anii ’70 si, fireste, in fiecare an, spatiul destinat festivalului si numarul de scene au crescut proportional cu popularitatea lui. In 2010, festivalul are loc intre 23 si 27 iunie. Biletele puse in vanzare s-au dat in mai putin de 24 de ore si asta se intampla de cativa ani incoace. Practic, oamenii cumpara biletele inca dinainte ca line up-ul sa fie cunoscut, semn ca nu doar muzica este cea ii atrage pe participanti acolo, ci sutele de activitati disponibile pe parcursul festivalului.  Coco, care maine pleaca la festival, mi-a spus ca anul acesta vor fi 45 de scene.

Cumpararea biletului

“Biletul a fost 190 de lire, insa vroiam sa iau de mult bilet la Glastonbury. Cand m-am trezit eu, in ianuarie, ca am acesti bani, am descoperit ca totul era sold out. Insa organizatorii au anuntat ca o sa mai aiba o sesiune de re-sale in martie. Asa ca am incercat sa ne inregistram pe site (e obligatoriu, doar asa se pot obtine biletele, prin rezervare online), insa am fost respinsi pentru ca nu aveam poze bune”, povesteste Coco. “Ideea este ca pe bilet trebuie sa fie fata cumparatorului ca sa se previna traficul de bilete. Si trebuie sa le trimiti poze de buletin. Initial, eu le trimisesem poze cu fundal colorat. Pe urma poze cu noi facute la zid. Astea au fost bune si am fost acceptati”, spune Coco. Toate biletele de la re-sale s-au vandut in jumatate de zi. “Biletele ne-au venit acum doua saptamani. Sunt frumoase, colorate, psihedelice, cu fetele noastre pe ele. Impreuna cu biletele, ne-au trimis si o harta a festivalului si niste chestii de la sponsori”.

Line up-ul

Line up-ul s-a afisat abia in mai. “Am vazut, pe Facebook, ca erau atat multumiti, cat si nemultumiti, care se asteptau la un alt line up. Altii spuneau ca muzica e doar o parte a festivalului si ca festivalul in sine e incredibil, indiferent cine canta”.

Drumul

De la Bucuresti la Londra cu Wizz Air si de la Londra la Glastonbury cu autobuz al National Express Coach. Aceasta e varianta aleasa de Coco. “Autobuzul ne ia din centrul Londrei si ne duce acolo, iar apoi, de acolo, ne aduce inapoi in Londra, la Luton”, spune Coco. Biletele de avion au fost scumpe pentru un low cost, 344 de lire, bagaje si taxe, pentru doua persoane. “A rip off”, dupa cum spune Coco. Autobuzul a costat alte 128 de lire. “In total, cam scump. Sa vedem cat ne-o costa si mancarea. Cat despre muzica, eu nu astept niciun concert in mod special. Dar de-abia astept atmosfera de festival. Ah, si dormim la cort”.

Pe parcursul festivalului, voi primi info la cald de la fata locului, deci stay tuned.

0 comment

You may also like

0 comment

Cosmin June 21, 2010 - 7:24 pm

Deci more or less 800 EUR doar transport si bilete. Sper sa nu ploua 🙂 Sau.. sa sper sa ploua, pentru atmosfera?

Have fun guys! Asteptam povesti mi-nu-na-te 🙂

Reply
coco June 22, 2010 - 3:27 am

cred ca sa ploua putin… dar doar putin 🙂

Reply
Diana June 25, 2010 - 1:01 pm

oaaa, cat de fun cred ca e. abia astept sa vad poze & stuff.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: