Maidanezul isi schimba parul, dar naravul ba

by Andreea

ACFA dogs

Inainte sa incep sa va spun despre ce este vorba, am un gand: sa numesti un caine fara stapan maidanez e ca si cand i-ai spune unui copil ca-i bastard. Il insulti.

Cand eram mica, aveam la bloc un caine maidanez pe care o chema Fetita. Cu Fetita ma jucam toata ziua, pe Fetita o strigam de la balcon si-apoi, cand privea in sus, ma ascundeam, sigura ca Fetita stie ca eu sunt nazdravana care-i poarta zilele cu-atata haz. Tot Fetita e cea care m-a si muscat, asa, de vreo sase copci dupa ce m-am intors dintr-o vacanta de doua saptamana la mare. Si dupa alte doua zile a fugit. M-am gandit mult ca poate a fugit de rusine. Pe urma am aflat, simplu, c-a fugit pentru ca usa era deschisa. Nu facem toti asta?

Acum cateva luni, vecinii mei de la trei, care salveaza tot ce prind, au luat sub aripa doi pui de caine. Un fel de-a spune pentru ca nu-i salveaza propriu-zis in propria casa, ci ii plaseaza in curtea din spatele blocului. De la Fetita n-am mai avut caini [noi = locatarii]. Doar pisici. Cainii astia doi s-au facut acum mari. Latra toata ziua. Latra cand ploua. Latra cand vad oameni. Latra cand sunt plictisiti. Latra cand aud alt latrat. Am plecat de-acasa acum doua zile si cand am deschis usa de la apartament, ham! Erau ei, uzi pana la piele si maro si sarind pe mine a fericire. Pe fusta mea verde si pe bluza mea alba. Mi-e teama ca atata entuziasm se va termina prost … pentru mine.

Apropo, mie mi se pare ca nu mai sunt atat de multi caini fara stapan in Bucuresti. Dar cred ca am aflat unde sunt. In Pipera. Am fost in Pipera saptamana trecuta si cred ca fiecare vila a venit la pachet cu haita de 10 caini ca, sincer, e o zona pe care n-as bate-o la pas decat daca as fi la randul meu caine. Oricum, buna initiativa municipalitatii de-a plati programul de sterilizare al cainilor fara stapan. Asa ca, daca aveti pe langa bloc vreun Azor d-asta de va insenineaza diminetile in drum spre birou dand din coada pe langa voi, luati-l si duceti-l la doctor. Citeam ca un caine sterilizat e mai linistit si mai vesel.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: