Mamă!

by Andreea

Mamă, postul ăsta este pentru tine.

Telefonul meu e blocat pe Vodafone, detaliu pe care l-am omis când am plecat de acasă, aşa că nu pot lua cartelă de telefon să te sun. Dar când ajung într-un oraş mai civilizat, îmi iau cartelă de telefon public  şi-o să ştii de mine.

Deşi m-ai rugat să n-o fac, m-am dus la închisoare. Erau mulţi vizitatori. O tipă din Canada, Katherine, face asta de şase ani. În fiecare an vine şi vizitează deţinuţii din BangKwang. Gărzile sunt de treabă şi se intră uşor. Cu toate astea, deţinuţii arată rău şi felul în care sunt ţinuţi e trist. O să-ţi desenez acasă sistemul de lanţuri pe care îl au.

Acum sunt în Cambodgia şi o să stau pe aici două săptămâni. E sărăcie mare, însă copiii sunt foarte frumoşi şi veseli. Mi-am făcut poze cu câţiva. Dacă mă gândesc la Europa când îţi scriu rândurile astea mă apucă râsul pentru că, aici, copii de şase luni stau goi în praf de două degete şi râd şi n-au nici pe dracul. E adevărat, nu ştiu care e media de viaţă a cambodgienilor, dar ştii cum e, Dumnezeu are grijă de beţivi şi de copii aşa că, şi pe aici, copiii îşi văd de ale lor indiferent de condiţiile în care trăiesc.

Luni, când probabil vei citi de la serviciu rândurile astea, o să fiu în Phnom Phen, capitala Cambodgiei. Pe urmă mă duc la mare, unde mă va prinde Crăciunul. Nu ştiu unde fac Anul Nou.

Te îmbrăţişez!

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: