Maria: ”Mi-ar părea rău să nu mă bage nimeni în seamă când am nevoie de ajutor”

by Andreea Vasile

_MG_0283

Pe 12 iulie, Maria va înota la Swimathon pentru ALIAT și pentru copiii pe care specialiștii din organizație încearcă să îi ajute să facă față mediului stresant în care trăiesc alături de părinți sau frați dependenți de alcool și droguri.

Maria abia a terminat clasa pregătitoare, dar, la numai 7 ani, este un om cu o misiune: vrea să îi ajute pe copiii de vârsta ei să aibă o viață frumoasă. Știe că nu toți sunt la fel de norocoși ca ea și, chiar dacă nu poate să explice de ce unii copii sunt fericiți, iar alții cară în spate tristeți mult prea mari pentru anii pe care îi au, Maria vrea să lupte pentru ei și pentru șansa lor la o viață în care să zâmbească mai des. Ca ea.

*

”Vreau să ajut copiii care au părinți care beau mai mult decât ar trebui, ca să poată să se distreze și ei”, spune Maria care înoată de doi ani și pentru care apa înseamnă amuzament, chiar dacă participă și la competiții. Face asta cu plăcere și pasiune și nu are nicio miză atunci când sare în bazin, nu-și propune să dea lecții, nici clasă, nici să spargă vreun record. Pur și simplu se simte bine și asta are de gând să facă și la Swimathon. În plus, ea este cea mai tânără participantă din cadrul competiției din acest an.

*

Dacă o întrebi pe Maria de ce crede că e important ca oamenii să se ajute între ei, îți va răspunde simplu, ”pentru că suntem vii și asta trebuie să facem”. Iar când vine vorba despre copii, situația nu suportă amânare, iar mâna întinsă spre celălalt reprezintă o ocazie pentru un viitor în care speranța să rămână pentru ei, în permanență, o flacără aprinsă, așa cum se întâmplă pentru mulți dintre noi în momentele grele. ”Toți trebuie să fim buni în viață și trebuie să îi ajutăm pe copii pentru că ei sunt mici și încă nu pot să își poarte singuri de grijă în viață. Copiii din proiect trebuie ajutați fiindcă părinții lor nu prea au timp de ei și atunci cineva tot trebuie să îi ajute și pe ei. Mie mi-ar părea rău dacă nimeni nu m-ar băga în seamă când am nevoie de ajutor și atunci vreau ca lor să nu le pară rău”.

_MG_0250

Echipa ALIAT și-a propus să strângă suma de 6000 de lei cu ocazia Swimathon, banii necesari pentru ca proiectul să înceapă, iar specialiștii din asociație să poată lucra cu copiii care au nevoie de consiliere și îndrumare să facă față mediului toxic în care sunt nevoiți să crească.

Ce înseamnă pentru Maria ca cineva să acorde ajutor? ”Când eu sunt bolnavă, de exemplu, mami și tati au grijă de mine și nu mă lasă singură și ei mă ajută mereu orice mi se întamplă”.

*

Intră pe profilul echipei ALIAT și ajut-o pe Maria să strângă toții banii de care este nevoie. Până acum, echipa de înotători a reușit să adune 2025 de lei din suma totală de 6000 de lei și se află în top 10, din 38 de echipe participante, al celor mai dedicați fundraisers. Orice donație contează așa că nu sta deoparte, ești la 2 clickuri distanță de o faptă bună. Și, bineînțeles, Maria te așteaptă pe 12 iulie la bazinul Lia Manoliu să o susții din tribune. Așa cum te aștept și eu, în calitate de participant și căpitan de echipă.

*

Citește și povestea lui Ștefan, membru în echipa ALIAT.

Citește și povestea Vioricăi, membru în echipa ALIAT.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: