Medici care-mi plac

by Andreea

P-afară arăt aproape normal. Pe dinăuntru, corpul meu nu e de aceeaşi părere. Din această cauză, în ultima vreme, am tot ajuns pe la medici. În general, oameni în vârstă, peste 60 de ani, bărbaţi. Sunt preferaţii mei pentru că sunt profesionişti şi pentru că au un excelent simţ al umorului, la obiect şi neapărat caustic.

*

În urmă cu câţiva ani, când a explodat bomba aia artizanală în Expirat, de i-a ciuruit genunchiul prietenei mele, Coco şi mie mi-a perforat buca dreaptă (deh, mică de statură, ce să-i faci?), am ajuns la Municipal, la un doctor un pic surd, care urma să-mi scoată schijele. Şi-n timp ce-mi “opera” fundul, zicea: “Ei, domnişoară, dacă eram eu mai tânăr, vă invitam la un ceai dansant, nu-n discotecile astea cu gălăgie unde nu se-nţelege om cu om”. Avea vreo 70 de ani.

*

Azi dimineaţă m-am dus la Spitalul Floreasca să-mi fac o ecografie, că sunt la jumătate de preţ faţă de privat. Şi-aveam nevoie de una tiroidiană, ca dovadă pentru asigurarea de viaţă că, la un moment dat, fusesem în evidenţele ING cu o hipertiroidie şi acum trebuia să demonstrez că i am done with that. Şi pe când aşteptam să intru, din cabinet iese un doctor înalt, cu o burtă mare, peste 60 de ani: “Haideţi, căprioarelor, după mine!”. În spate, două fete tinere, rezidente, una în costum albastru şi alta în costum roz, se ţineau după el râzând. Cinci minute, cât au fost plecaţi, nu s-au făcut ecografii semn că el era cel care le făcea şi doar el.

Când s-au reîntors, asistenta m-a invitat în cabinet. “Hai roşcato, sus pe pat, că te-am văzut de pe hol. Fusta jos”. “Ştiţi, eu vreau o ecografie tiroidiană”, zic. “Ah”, râde el zgomotos, “imediat am tras la păsărică să te despui”. Mă urc râzând pe pat şi-n timp ce se uita pe monitor, exclamă: “Dar sunteţi perfectă. Nu vă mai scot niciun rezultat pe foaie ca să nu mai plătiţi”. Mi s-a părut drăguţ, dar a trebuit să îmi scoată “dovada” ca să o pot da mai departe.

“Pa, drăguţo”, zice el, şi-n timp ce ieşeam pe uşă, “căpriorele” chicoteau vesele.

0 comment

You may also like

0 comment

alex November 24, 2010 - 11:48 pm

dap, sunt simpatici. unele mai pretioase l-ar fi considerat cel putin pe cel din urma un badaran. asa greu prinzi un umor cu ei ca atunci cand e, e si gata 🙂

Reply
Andreea November 25, 2010 - 5:14 am

medicii de la urgente oricum sunt dintr-un aluat aparte. adica cred ca trebuie sa fii putin loco ca sa faci fata presiunii de acolo. 🙂

Reply
cili November 26, 2010 - 12:05 pm

ce tare. nici pompierii nu-s mai putin glumeti 🙂

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: