Michelle Obama, prima doamnă FIT

by Andreea Vasile

Michelle_Obama_2013_official_portrait

Michelle Obama, prima doamnă a SUA, are un tonus fabulos pe care îl menţine şi cu mult sport

În timp ce în România politicienii noştri au iniţiative caraghioase şi recomandă semipreparatele ca parte din alimentaţia zilnică într-o ţară care se află în top 3 al celor mai obeze naţiuni din Uniunea Europeană, pe alt continent, unde greutatea excesivă a oamenilor este, de asemenea, o problemă, situaţia este tratată la un alt nivel, unul în care MINTEA este folosită de aceia care sunt la conducerea ţării. În 2013, obezitatea în SUA a crescut la  27,2% în rândul adulţilor, cu un procent mai mult decât în 2012, iar tendinţa este, din păcate, ascendentă. Însă fiecare luptă împotriva acestei probleme aşa cum ştie şi cum poate. Unul dintre oamenii dedicaţi unui stil de viaţă sănătos şi dinamic este prima doamnă a SUA, Michelle Obama.

First lady Obama hosts a Let's Move! clinic with members of the U.S. women's soccer team in Washington

Michelle Obama loveşte mingea ca un veritabil jucător de fotbal. Sursă: REUTERS

Pe 9 februarie 2010, Michelle Obama a lansat campania LET’S MOVE, prin care se încurajează mişcarea în rândul copiilor astfel încât numărul celor care sunt obezi, tot mai mulţi, să scadă. Iniţiativa îi aparţine chiar primei doamne şi are două obiective clare: mâncare mai sănătoasă în şcoli, mişcare mai multă inclusă în programa şcolară. În aceeaşi perioadă a lansării programului, Barack Obama a semnat un memorandum prezidenţial prin care s-a creat Task Force on Childhood Obesity prin care se urmăreşte revizuirea programelor existente în ceea ce priveşte controlul greutăţii cetăţenilor americani la nivel naţional şi crearea unui plan nou naţional în ceea ce priveşte mâncarea sănătoasă şi mişcarea.

Move Your Body este imnul campaniei LET’S MOVE şi a fost compus şi cântat de Beyonce şi Swizz Beats.

Internetul este plin de fotografii cu Michelle Obama în diferite ipostaze sportive. În fiecare vizită pe care a făcut-o în şcoli, prima doamnă s-a implicat în activităţile sportive cu copiii, fără să se simtă stânjenită ori impropriu în poziţia în care se află.

tenis obama

Serena Williams, unde eşti? Bring it on, fato! Prima doamnă se simte în formă pe terenul de tenis.

Cu ocazia aceleiaşi campanii LET’S MOVE, Michelle Obama i-a primit la Casa Albă pe jucătorii de baschet LeBron James, Dwayne Wade, Ray Allen şi pe antrenorul Erik Spoelstra. Momentul care a ţinut primele pagini ale ziarelor din SUA a fost cel în care prima doamnă a dat un slam dunk de toată frumuseţea, dar şi încântarea de pe faţa ei în urma reuşitei. Poţi vedea cum a marcat la coş în video-ul următor:

Mi s-au părut foarte mişto şi momentul, şi naturaleţea ei. Ce dacă este soţia unuia dintre cei mai puternici oameni din lume? Cine spune că acest statut trebuie să te golească, dintr-o dată, de voioşie, exuberanţă, spirit tânăr şi că toate acestea ar trebui înlocuite cu o atitudine de tipul “băţ în cur”? Cu siguranţă că în spatele unui astfel de moment stă o echipă de comunicare deşteaptă şi, cu atât mai bine, poate că mai multe ţări, printre care şi România, ar trebui să înveţe că politica, un domeniu cu o reputaţie şi-aşa şifonată, ar avea de beneficiat de pe urma unor astfel de situaţii în aparenţă întâmplătoare.

The Biggest Loser - Season 13

Michelle Obama face pilates la Casa Albă în compania concurenţilor din show-ul The Biggest Loser.

Poţi vedea mai multe imagini şi informaţii despre the sporty Michelle Obama, aici.

0 comment

You may also like

0 comment

pax January 23, 2014 - 12:17 pm

pff, ghilimelele, intrasem să vă slam dunk-ul, tare dezamăgit 😛

Reply
Andreea January 23, 2014 - 12:20 pm

😀

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: