M&M @ war

by Andreea Vasile

M&M Team

Trebuie să mergem să vedem Ştrumpfii! E Green în film!, a exclamat, cu entuziasm, domnişoara simpatică pe care am cunoscut-o ieri, în timp ce eram cu o prietenă la un ceai cu scorţişoară.

Aşa am aflat că Green e personajul feminin care întrupează bomboana verde M&M, iar blonda cârlionţată care povestea cu veselie despre filmul animat lucrează la Mars România.

Cu toate că am mâncat bomboanele astea de nenumărate ori, nu m-am gândit niciodată la povestea lor sau la personajele din spatele lor.

Aflaţi că, dacă nu ştiaţi deja, bomboanele în cauză au apărut în 1941, pe când cel de-al Doilea Război Mondial îşi intra în ritm. Atunci un domn drăguţ, nu-i ştiu numele, s-a decis să facă un gest prin care să susţină trupele americane care plecau la război: să le dea ciocolată pentru vremurile grele. Însă exista o problemă: la drum lung, ciocolata s-ar fi topit. Aşa că a învelit-o în crusta atât de familiară, de diferite culori. Dacă vă gândiţi la dăţile în care aţi ţinut bomboanele astea în mâini, vă reamintiţi că în afară de puţina culoare care v-a mânjit degetele, bomboana a rămas intactă.

În timp, au apărut personajele: roşu, galben, verde, portocaliu şi albastru. Cu mult în timp pentru că după iniţialele roşu şi galben, restul şi-a făcut apariţia abia după … 50 de ani.

În România îi avem deocamdată pe roşu şi pe galben, însă nu va dura 50 de ani până când piaţa va fi suficient de familiarizată pentru primirea celorlalţi simpatici.

Mai multe despre personajele M&M poţi citi aici.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: