Move On

by Andreea Vasile

je

Încă departe de a fi fit în sensul în care îmi imaginez că voi fi – dimineaţa mănânc cozonac şi cafea, deh – mă bucur de fiecare îmbunătăţire a condiţiei fizice

O oră şi jumătate de fitness şi două ore de cycling. Cam aşa a arătat duminica mea sportivă în care m-am dus la Bucharest Fitness Festival cu gândul să termin antrenamentele … în picioare.

*

Între orele 12.00 şi 13.30 am fost la MOVE ON, competiţie de aerobic, body combat şi zumba. În fiecare dintre etape am avut câte un antrenor, iar seria de exerciţii a durat câte 20 – 25 de minute. Am avut şi antrenori din afară pentru că Festivalul a fost organizat de şcoala de fitness MOVE ON împreună cu WORLD CLASS România. Julio Papi, Per Markussen şi Martina Bravena sunt trei dintre antrenorii pe care i-am avut ieri, atât la fitness, cât şi la cycling. Body combat-ul este bucata care mi-a plăcut cel mai mult pentru că s-a bazat pe mişcări energice şi controlate şi acolo am simţit că îmi lucrează cel mai bine corpul. Deşi distractive, aerobicul şi zumba au însemnat mai degrabă coregrafie şi, cum nu o ştiam, ceea ce am reuşit a arătat mai degrabă a varză. Una pe care am dus-o însă la capăt. La final, zece dintre cei 180 de competitori, au urcat pe podium în urma voturilor antrenorilor care ne-au urmărit pe toată durata concursului. Într-o oră şi jumătate am reuşit să beau 3 litri de apă, măcar la treaba asta am stabilit un record. Asta pentru că, fiind în aer liber, a fost foarte cald.

*

De la ora 16.00 m-am reîntors în Piaţa Victoriei pentru maratonul de cycling. Acesta a durat şase ore, între 14.00 şi 20.00, şi au fost mulţi care s-au înscris la toată etapa. Eu m-am încumetat numai la două ore, deşi, după ce le-am terminat, eram încă în formă, aş fi putut să continui. Am lucrat intervale, adică am alternat intensitatea mare cu momentele de respiro, acest maraton nu a arătat nicidecum ca o oră de cycling în sală unde nivelul de rezistenţă creşte până la final. Ne-au ajutat şi shot-urile de băuturi energizante de la Dymatize (produse pe care le folosesc şi eu, la recomandarea antrenorului, bineînţeles).

*

Voi reveni cu poze de la eveniment, când vor apărea pe site-ul World Class, mai ales că prin ele sunt şi eu. Aşa cum sunt şi pe filmările televiziunilor care au fost p-acolo, deh, inevitabila poză de grup mă numără şi pe mine. 🙂

*

P.S. În competiţia de aerobic am purtat numărul 86. Acum abţibildul care poartă numărul şi îndemnul MOVE ON stă lipit pe şifonier. Îmi place foarte mult cum sună acest MOVE ON!, o încurajare atât de simplă, dar atât de puternică: că orice s-ar întâmpla, drumul este numai înainte.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: