N-am nimic

by Andreea Vasile

Glastonbury 2011. La festivalul Summer Well, noroiul n-a atins cotele de adâncime ale unui râu, dar ne-a făcut să ne murdărim şi să ne pierdem, în repetate rânduri, echilibrul

Sâmbătă, pe la orele 17.30, cu autobuzul special RATB, am plecat cu Ada spre domeniul Ştirbey, la Summer Well. Am ajuns la fix pentru The Asteroids Galaxy Tour care au fost simpatici şi … corecţi. Adică au cântat melodie după melodie, au zis “mulţumesc” (cuvântul serii pe care cred că îl învăţaseră, în loc de “bună”, toate trupele invitate; sunt aproape sigură că The Stone Roses nu-l vor spune decât atunci când “fuck you” va fi pedepsit prin lege şi vor trebui să renunţe la folosirea lui).

*

Până să înceapă Patrick Wolf (absolut adorbail britanicul ăsta!), m-am aşezat la coadă la o cafenea mobilă să-mi iau … ceai. Muzică în fundal, discuţii în jur, destul de greu să te înţelegi cu cei doi băieţi de la punctul de vânzare care probabil se ocupaseră cu asta toată după-amiaza.

– Vreau un ceai, te rog!, zic.

– Un ce?, întreabă el luuung.

– Un CEAI, ridic tonul.

– UN CE?, repetă omul.

-CEEEAAAI!

La care el, deodată liniştit, afişează un zâmbet larg şi răspunde:

N-am nimic, sunt bine!

Am început să râd pentru că reacţia lui mi s-a părut genială şi i-am zis din nou:

-Mă bucur că eşti bine, dar eu vreau un ceai!

S-a prins în cele din urmă, am început să râdem amândoi şi curând ceaiul cu iasomie a fost servit.

*

HURTS au încheiat seara. Foarte mişto, cu show puternic, cu energie multă şi două dansatoare lascive.

*

În seara asta, The Vaccines and The Stone Roses sunt hituri şi cine înfrânge ploaia şi se duce, să fie sănătos. Azi zic pas, dar aseară m-am simţit foarte bine!

Later edit: The Stone Roses tocmai au anunţat că nu mai cântă “due to weather and safety issues”.

Later edit: Oficialii Summer Well anunţă că cea de-a doua zi de festival se anulează din cauza vremii: “Ploaia abundenta din ultimele zile si mai ales de noaptea trecuta a facut ca terenul din jurul scenei sa devina nesigur. Din motive legate de siguranta, a doua zi a festivalului se anuleaza. Vom reveni cu detalii.Incepand de miercuri, 15 august 2012, ora 12:00, cei care doresc isi vor putea recupera 50% din valoarea abonamentelor de la magazinele de unde acestea au fost cumparate. Cei care si-au cumparat biletele online sunt rugati sa trimita un e-mail pe adresele contact@eventim.ro sau contact@easytickets.ro, in functie de reteaua din care biletele au fost cumparate.”

2 comments

You may also like

2 comments

Ivanuska August 12, 2012 - 10:10 am

Din păcate, The Stone Roses nu vor mai spune nimic. S-a anulat concertul, potrivit anunţului făcut pe de ei pe Fb. Oficialii SummerWell încă nu au spus nimic despre asta..

Reply
Andreea August 12, 2012 - 10:18 am

Ştiu. Am scris un later edit. Bănuiesc că se gândesc la o soluţie cei de la SW.

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: