NEAM SĂTURAT de #shaormisme

by Andreea Vasile

TOMORROW

Pe Robert Şopârlache îl cunoaşteţi deja, este tipul cu “NEAM SĂTURAT” (am făcut un story despre el şi pentru Digi24). O fi neamul săturat, dar sătul cu siguranţă că nu este, mai ales când vine vorba despre shaorma, mâncarea preferată a românilor, de aici şi de pretutindeni. Aşa a început el proiectul ăsta în care ia poze şi citate celebre şi le adaptează la o realitate familiară nouă, străină poate altora de peste hotare, iubirea necondiţionată pentru “una mare cu de toate”.  Am vrut să aflu dacă şi de data asta lucrează pe cont propriu şi dacă shaorma asta va deveni un proiect la fel de popular ca NEAM.  Aşa că l-am rugat pe Robert să îmi răspundă la câteva întrebări, să mă lămuresc şi eu cum stă treaba mai ales că de două sau trei ori pe zi râd cu poftă la #shaormisme şi #citatedinDristor, aşa cum hastag-uieşte omul de publicitate “dumele” cu carne, condimentate, de data asta, după propria-i reţetă. Poftă bună!

Ce conţine shaorma ta preferată?

De toate, extra picantă.

De câte ori pe lună mănânci shaorma şi care sunt momentele cu care asociezi această mâncare?

Corect ar fi „de câte ori pe lună bagi o shaorma”. O dată la câteva luni, atunci când mi-e poftă să-mi fie lene, deşi asta mă face să ies afară-n frig sau căldură şi să renunţ la confortul casei.

 Unde ai mâncat cea mai bună shaorma şi ce o făcea atât de bună?

Preferata mea e coada de la Dristor – alăturarea de oameni diferiţi, înghesuiţi unu-n altul, fiecare vorbind şi urmărindu-şi propriul shaormar, mişcările rapide şi meşteşugite, de prestidigitator, ale shaormarului, lumea de la mese, doamnele care curăţă podelele pe care cad comenzile clienţilor (prea) grăbiţi şi neatenţi – asta e adevărata mea Shaorma. Restul e o shaorma normală cu de toate.

mare

Cum vezi tu relaţia dintre shaorma şi români?

Îmi pare ca relaţia cu amanta – mănânci ciorbe şi tocăniţe zi de zi, da’ când o iei pe ulei te laşi invariabil pradă ei.

Ce sunt #shaormismele? Dar #citateledinDrsitor?

Două hashtaguri cu care m-am jucat (pe care uit să le pun de multe ori), moduri de a sintetiza o serie de imagini/ gânduri legate de relaţia mea cu/ şi a celor ce se bucură, ca şi mine, de „conceptul de shaorma”. Conceptul :))

Cine este în spatele acestui proiect…cu de toate?

De cele mai multe ori eu (Robert – Mirrors to Utopia) şi Iulian – Julien Britnic, art-copy care în timpul liber, între două briefuri râdem, glumim şi mai dăm o tâmpenie din noi. Şi cum am decis amândoi să arătăm lumii ce idei minunate avem (nu doar s-o facem pe pagini care ne aparţin sau pe care suntem admini) începem să devenim sursă de inspiraţie (sper) pentru ceilalţi. Aşa că eu zic că n-ar fi rău să daţi friend/ follow „pentru că nici nu ştiţi ce pierdeţi”.

Poate proiectul ăsta cu shaorma să-l depăşească în popularitate pe „NEAM SATURAT”?

Nicio şansă :). Nici nu vreau asta – încerc să nu mă focusez pe pagina personală pe un singur lucru. Schimb foarte mult în funcţie de starea în care sunt sau de ideile care-mi vin.

chaplin

Mi se pare ca ăsta e un PR foarte mişto pentru shaorma de la Dristor. V-a sunat cineva de acolo să vă mulţumească, să vă facă discount sau chiar să vă dea shaorma gratis pe viaţă?

Nu cred că ştiu despre asta. Ma gândeam să fac cumva să ajung la ei, să le propun să mă/ ne ocupăm de pagina Dristor. Da’ cred că asta ar diminua procesul creativ şi, totodată, că bună parte din publicul lor nu ar înţelege gluma. Mi-ar plăcea mai degrabă să adunăm toate lucrările astea şi să facem o expoziţie.

Cum ar putea deveni shaorma brand de ţară ?

Eu cred că e deja un brand de ţară, doar că, asemeni altor branduri de ţară e cunoscut doar de noi. Ca să-nţelegi – cred că şi Mamaia e un brand de ţară – asimilat cu turismul estival de masă ( pentru unii), sau de fiţe pentru alţii, dar noi suntem singurii care ştim asta. Sau frunza.

Care este citatul tău preferat de la Dristor?

Un pas mic pentru om, o shaorma cu de toate pentru omenire.

shaorma

0 comment

You may also like

0 comment

The Fierce Banana November 14, 2013 - 3:41 pm

Ahm foarte amuzant! Bravo voua!

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: