New Beginnings pentru înfiinţarea primului Centru Cultural LGBT

by Andreea Vasile

Iulie este luna zilei mele de naştere. Îmi place să fiu întâmpinată cu prietenie 🙂

La iniţiativa organizaţiei ACT-Q România, opt artişti fotografi din întreaga lume şi-au unit forţele pentru a lansa 2012 New Beginnings, primul calendar de artă homoerotică (în acest caz, fotografie cu nuduri masculine) destinat susţinerii campaniei de strângere de fonduri pentru înfiinţarea primului Centru Cultural LGBT la Bucureşti.

Fotografii români Bogdan Stângă şi Mircius, dar şi Dylan Rosser (Marea Britanie), Alex Bego (Rusia), Haikal Noyes (Germania), Norm Yip (China), Joe Mazza (Statele Unite) şi Petr Kottnauer (Cehia) şi-au oferit sprijinul donând fotografiile lor pentru publicare în calendar şi pentru susţinerea campaniei New Beginnings.

Calendarul editat în condiţii tipografice de excepţie, în format A3 şi având 28 pagini, nu va fi pus în vânzare, ci va fi oferit gratuit tuturor celor ce vor contribui cu o donaţie minimă de 60 lei.

*

Campania lansată de ACT-Q România cu sprijinul unor artişti internaţionali are ca scop strângerea de fonduri în vederea implementării primului Centru Cultural LGBT la Bucureşti. Necesitatea unui asemenea centru într-o Capitală Europeană este cu atât mai mare cu cât, în România, homofobia şi discriminarea sunt încă la cote alarmante.

Caracterul cultural va conduce la o creştere a procentului de interacţiune între comunitatea LGBT şi societate, sporind gradul de toleranţă şi ajutând activ la îmbunătăţirea percepţiei persoanelor LGBT.

*

Cred că acest calendar arată un lucru foarte important, anume că dacă nu s-ar menţiona că este o iniţiativă a comunităţii LGBT, nu ai spune că bărbaţii din calendar aparţin comunităţii gay. În mod voit eronat se continuă asocierea, din punct de vedere al imaginii, comunităţii gay cu persoanele excentrice din timpul Paradei Gay din fiecare an, uitându-se că aceea este o sărbătoare, un moment în care lumea se simte bine, se constumează, cântă şi dansează. În mod real, o persoană gay poate fi vecinul prietenos de la doi, tipul care te-a ajutat să-ţi scoţi maşina din parcare azi dimineaţă sau tipa care te-a ajutat să cari sacoşele cu cumpărături până la scara blocului.

Nu e nicio diferenţă!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: