New place in town: Collage

by Andreea Vasile

Zona lounge

Pe strada Monetăriei, colţ cu bulevardul Ion Mihalache, s-a deschis Collage, restaurant şi lounge. Ca să fie mai clar, locul e vizavi de terasa Muzeului Ţăranului Român, dacă vii pe strada Monetăriei şi vizavi de fostul Web Club, dacă vii pe Ion Mihalache. Pentru că e la intersecţia a două străzi, ţi-ai dat seama că clădirea e pe colţ (bănuiesc că ţi-ai dat seama unde e încă de la primul reper, dar vroiam să arăt că sunt un bun ghid, că de oriunde ai veni, ştiu să-ţi spun cum să ajungi la destinaţie :P).

Locul aparţine familiei Dobriţoiu-Samson, aceeaşi care a avut răposatul Elements de pe Buzeşti şi alte câteva restaurante, toate închise între timp. Deci ca o primă remarcă ţi-aş recomanda să te duci la Collage până nu dispare :P.

“Patronii de la Collage au adus un chef italian de calibru, Roberto dal Seno, care a mai venit cu un ajutor, tot italian, Raffaele. Meniul de la Collage e sofisticat, international-fusion şi e fine dining/ grande cuisine/ haute gastronomie”. Aşa spune descrierea, n-aş putea să confirm sau infirm că am băut un cappucino şi o limonadă, însă persoana cu care am mers, de naţionalitate franceză, spune că aici e cel mai bun foie-gras, deci voila!

Locul e foarte mare. Dacă intri aici, vei vedea că numărul de poze sugerează dimensiunea prin numărul ridicat de camere. Restograf.ro mai notează: “Prin notele pe care le-am dat, noi am plasat restaurantul Collage în primele 5 din Bucureşti în privinţa mâncării, dar şi în topul general al restaurantelor bucureştene, ţinând seama că şi ambianţa şi serviciile au fost foarte apreciate.”

Răzvan Crişan, iată o nouă provocare culinară!

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: