Noua Dreaptă vrea partid naţionalist

by Andreea

Motto: E suficient ca oamenii buni să nu facă nimic pentru ca răul să triumfe.

M-am trezit obosită. Feeling edgy, am ieşit afară să-mi cumpăr, poate, ceva frumos, să văd lume şi soare şi să beau o cafea în aer liber. Când am ieşit de la metrou la Unirea, ca un vultur, am văzut, în depărtare, fluturând, steagul Noii Drepte.

*

Strângere de semnături pentru înfiinţarea partidului naţionalist Noua Dreaptă. Asta scria pe cortul sub care o mână de bărbaţi cu tricouri cu semnul Noii Drepte şi cu harta României reunite (adică şi Basarabia) împingeau formularul şi pixul sub nasul cui vrea să semneze. Şi semna lumea, semnau mai ales tinerii. După ce am trecut o dată prin faţa lor, uitându-mă cu indignare că iniţiativa lor ar putea deveni realitate (şi o să devină, sunt sigură), m-am reîntors pentru că nu puteam să tac.

*

– Bună, care sunt obiectivele partidului?

Încep să îmi înşire polologhia cu reîntregirea României, apărarea valorilor tradiţionale, românismul şi aşa mai departe.

– Şi poziţia partidului vizavi de drepturile omului care este?

– Suntem de părere că oricine e liber să facă ce doreşte.

– Şi din cauza asta sunteţi primii care, la manifestările gay, ieşiţi să protestaţi?

-Păi tu ai vrea să vadă copiii tăi gay lingându-se pe stradă?, mă întreabă unul.

– Dar tu când ai văzut aşa ceva pe stradă?, replic. Îţi spun sigur că, zilnic, treci cel puţin pe lângă o femeie sau pe lângă un bărbat care sunt gay şi nu doar că nu ştii asta, dar şi dacă ai ştii, nu te-ar afecta cu nimic.

-E vorba de faptul că vor să se căsătorească şi să adopte copii.

-Până una-alta, legea prostituţiei sau alte legi tabu sunt în stand-by în ţara noastră de ani de zile. Până la legiferarea căsătoriilor gay, probabil că vei fi deja mort.

– Auzi, zice altul, tu eşti gay?

-Când am chef, i-am răspuns. Uite care-i treaba, nu despre asta e vorba. E vorba că din neştiinţă, din prejudecată sau poate din simplă ignoranţă, nu vă daţi seama că ceea ce promovaţi e ura. Şi asta e trist. Mi se pare că mişcarea voastră e una tristă, bazată pe frustrare şi pe atitudine homofobă.

-Drepturile omului sunt diferite pentru fiecare.

-Drepturile omului sunt aceleaşi pentru toată lumea. Înseamnă să-l laşi pe ăla de lângă tine să fie liber atâta vreme cât integritatea ta fizică şi psihică nu au de suferit. Faptul că libertatea ta de gândire arată cam ca distanţa de la Unirea la Universitate ţine strict de propria-ţi minte.

-Hai, las-o p-asta. Cel mai deştept cedează, îi spune un altul celui cu care vorbeam.

-Noi credem în familia tradiţională…sare unul mai din spate.

-E deja ca o placă zgâriată povestea asta. Să-mi spui că familia alcătuită din femeie, bărbat şi copii mai reprezintă garanţia unei dezvoltări sănătoase, din orice punct de vedere vrei tu, e fumată. Vezi bine câte porcării se întâmplă în familiile din jurul tău.

– Aha, deci tu eşti de acord şi cu pedofilia.

Deja când mi-a trântit-o p-asta am renunţat la orice încercare de-a afla ce e în capul lor. Mă lămurisem că nimic. Aşa că le-am spus:

– Sper să nu strângeţi voturile şi sper ca partidul ăsta să nu existe. Pentru că în spatele lucrurilor bune pe care voi credeţi că le faceţi stă de fapt cel mai rău dintre toate, promovarea urii între oameni. Îmi pare rău pentru voi.

Dacă citiţi asta şi treceţi azi pe la Unirea şi-i mai vedeţi, opriţi-vă să le bateţi obrazul. Din păcate, cred că prea puţini au făcut asta azi, până să mă opresc eu la ei. If anyone at all...

0 comment

You may also like

0 comment

ion November 14, 2010 - 3:10 am

e ok sa existe partidul noua dreapta. se vor canibaliza cu prm-ul si png-ul. 🙂

Reply
Alexandra November 14, 2010 - 11:01 am

drepturile omului sunt diferite pentru fiecare?!?!?! like wtf?!?!?!?
bine ca le-ai zis, chiar daca nu s-a lipit nimic.

Reply
Adrian December 2, 2010 - 3:23 pm

Ummm da…mai periculosi decat cei din noua dreapta sunt acei “lupatori ai drepturilor omului” care au instaurat asa zisa politica numita “political corectness” ceea ce inseamna ca orice ai zice despre orice idee care nu e compatibila cu ideea lor inseamna ca esti xenofob, rasist, incuiat la minte si trebuie sa fi redus la tacere…asta nu cumva e o forma de dicatura?…nu asa a inceput si comunismul cumva?…sub stindardul eliberarii muncitorului?…adica daca un om nu e de acord cu parada gay-lor automat e xenofob?rasisit si incita la ura? deci in opinia ta totii oamenii sunt nevoiti sa gandeasca ca tine ca sa fie considerati “normali”???

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: