O călătorie pentru inimă: Peru

by Andreea Vasile

De doi ani de zile fac călătorii pentru inimă alături de Rezan. Cu el am fost în India (2017) și-n Nepal (2018). Anul acesta voi merge, tot cu el, în Vietnam. Însă, în afara călătoriilor în care am fost eu, el organizează în fiecare an călătorii unice și-n alte destinații, în care sper, la un moment dat, să ajung.

Una dintre aceste destinații, care e-n planurile mele, e Peru, o țară plină de istorie cu locuri speciale, la care mulți visează. Prima vizită de anul acesta în Peru pe care Rezan o va face va fi în curând, în luna mai. Însă toate locurile au fost ocupate. Cu toate acestea, în septembrie, el va repeta această destinație și, de aceea, am vorbit cu el despre ce a organizat acolo și de ce, dacă ești tentat sau hotărât să faci ceva inedit anul acesta, Peru poate fi alegerea ideală.

Înainte să te las să citești interviul pe care l-am făcut cu Rezan, trebuie să știi că vacanțele organizate de el sunt un mix de aventură, cunoaștere și spiritualitate și se adresează oamenilor pentru care, așa cum spune chiar el, ”zona de confort înseamnă ieșirea din zona de confort”.

image (5).png

Alegi mereu destinații inedite pentru călătoriile tale de grup. Cum ai descoperit Peru ca o nouă destinație și de ce ți s-a părut interesantă?

America de Sud a reprezentat întotdeauna o provocare pe lista călătoriilor pe care le organizez, iar Peru este cu siguranță un vis/dorință din copilărie. Totul a început prin mutarea unui bun prieten în Peru, care a devenit unul dintre cei mai apreciați dirijiori ai țării, câștigând inimile peruvienilor prin talentul său.

E poate o întrebare pe care unii o au când vine vorba despre călătoriile tale: cine te ajută în realizarea programului mai ales dacă e vorba de un loc în care nici tu nu ai fost vreodată?

Fiecare destinație a călătoriilor pe care le organizez este “testată” în prealabil de mine. Întotdeauna mergem în locuri în care eu am mai fost și am experimentat cultura, mâncarea, cazarea și restul serviciilor. Peru însă este prima destinație în care nu am ajuns fizic (râde). Ce a contat foarte mult în luarea deciziei de a călători în Peru, a fost echipa de oameni pe care o am la fața locului. Prieteni buni, ghizi locali și internaționali.
Deși nu am ajuns în Peru, itinerariul pentru această călătorie este unul la care s-a muncit mult și care face din Peru cea mai bine organizată și complexă destinație de până acum.

ben-ostrower-566313-unsplash

E multă încredere la mijloc să lași pe mâna altora pregătirea unui traseu pe care urmează să mergi cu alți călători. Cum ai învățat să cultivi încrederea că totul va fi bine și cum anume verifici că detaliile oferite de partenerii tăi sunt reale cu ceea ce oamenii vor găsi la fața locului?

Pur si simplu aleg să am încredere că totul va fi bine. Aleg să colaborez cu cei cu care rezonez, pe care îi cunosc și a căror experiență se transpune în relația cu ceilalți.
În astfel de călătorii apar și lucruri imprevizibile, iar asta face experiența mult mai autentică. Oamenii care mă însoțesc, unii și la a patra călătorie, știu că este important să rămâi “flexibil” mai ales când te afli într-o țară și cultură nouă.

Ce ai pregătit pentru călătoria din Peru, care cred că e cea mai ambițioasă de până acum în ceea ce privește timpul petrecut acolo, de două și trei săptămâni?

Într-adevăr, fiind cea mai ambițioasă călătorie de până acum, are și un itinerariu pe măsură, care include: o incursiune în istoria capitalei Lima, cultura bogată a Cusco-ului, ce poate fi explorată călare pe cai, trekking pe Rainbow Mountain (o minune a naturii), Salkantay Trek (top 10 cele mai frumoase trekking-uri din lume) cu ale sale lacuri glaciare de la 4800m altitudine, faimosul Macchu Pichu, yoga și workshop-uri în Sacred Valley (Valea Sacra), explorarea insulelor și a vieții locale de pe lacul Titicaca, cât și o incursiune în inima Amazonului.

1000_1531945933.jpg

Care este diferența dintre călătoria de două și cea de trei săptămâni?

Deoarece mulți mi-au cerut asta, în călătoria de trei săptămâni vom avea ocazia să aprofundăm cultura antică a mayașilor, prin ritualuri și ceremonii cu plante, în inima Amazonului, unde vom fi cazați într-un retreat înconjurat de ape termale și copaci seculari.

Cine sunt oamenii care vin în aceste călătorii cu tine, cum i-ai descrie?

Oameni care își doresc o escapadă în timp, un alt început, mai mult decât fascinația de a vedea locuri noi. Scriitori, profesori universitari, doctori, antreprenori, artiști, freelanceri, pe toți ne aduce ceva împreună. Oameni care au legat prietenii de o viață și care caută confortul în afara zonei de confort.

La ce să se aștepte oamenii care ar fi curioși să vină cu tine în Peru, ce le-ai spune înainte de plecarea acolo?

Să rămână cu inima deschisă pentru una dintre cele mai mărețe călătorii din viața lor. Este o călătorie sacră și vindecătoare, cu yoga, meditație și aventuri, pe meleagurile locuite cândva de măreața civilizație incașă.

image (2).png

Care e locul din Peru pe care tu aștepți cu nerăbdare să îl vezi?

Când o destinație este nouă și pentru mine, cel mai mult mă încântă să văd cum trăiesc oamenii și cultura lor. O incursiune în viețile localnicilor luând parte la activitățile lor zilnice. Când spun asta, mă refer la acele locuri pe care nu le găsești în ghidurile turistice și nici în oferta vreunei agenții de turism. Așadar, ca în fiecare călătorie pe care o organizez, și în Peru vom avea parte de astfel de locuri autentice, departe de turismul de masă.

De unde pot să ia oamenii informațiile complete despre călătorie și cum pot ei să intre în legătură cu tine dacă vor să afle detalii extra față de ceea ce scrie în prezentarea programului?

Cei interesați de această călătorie ne pot trimite un email la adresa: info@bodhiyoga.ro  iar noi le vom trimite itinerariul complet. Ne bucurăm să ne întâlnim pentru a ne cunoaște mai bine, deoarece, din momentul în care ai călătorit cu noi, te vei alătura marii familii a proiectului BODHI.

nice-common-areas-image-1-e1495235099582

Află mai multe detalii despre călătoria din Peru cu Rezan, care va avea loc în luna septembrie, pe pagina evenimentului.

Imaginile din acest articol au fost furnizate de Rezan.

 

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: