Oana Dobre a ajuns la Cairo

by Andreea

Poză preluată de pe pagina de Facebook a Oanei

Oana Dobre este al treilea jurnalist care ajunge în Cairo după Cristian Zărescu, reporterul Realităţii TV şi Adelin Petrişor, reporterul TVR. Nu ştiu dacă, în afară de cei trei, mai sunt alţi jurnalişti români acolo. Deşi contextul nu-i unul propice, mă bucur pentru Oana pentru că, dintre cei care o aveţi prietenă pe Facebook, ştiţi că zilele trecute fierbea pentru că nu reuşea să plece. Oana Dobre e un om căruia-i curge adrenalină prin vene aşa că nu exista decât o soluţie în cazul ei, să fie în mijlocul evenimentelor.

*

Am cunoscut-o pe Oana Dobre în urmă cu un an de zile pe când scriam la Vip şi pe când ea scria la Evenimentul Zilei. De acolo a plecat curând după întâlnirea noastră, dar asta e altă poveste, deşi mutarea ei la Jurnalul Naţional a venit firesc; la EVZ era ca nuca în perete, opiniile ei politice nu se potriveau cu direcţia ziarului. M-am dus la redacţia EVZ să fac un interviu cu Oana şi, după vreo oră de discuţii, în loc să dau save interviului, i-am dat delete. Aşa a dispărut în neant o oră de întrebări şi răspunsuri. Mai comisesem fapta cu câteva luni înainte la o întâlnire cu Radu Paraschivescu cu care, de altfel, mă mai văzusem. Cu Radu Paraschivescu nu m-am mai întâlnit să refac interviul, deci mi-am zis că asta a fost şi cu Oana, pa şi la revedere.

Ia zii, mi-a spus Oana după ce mi-a văzut grimasa. N-ai salvat interviul, aşa-i?

Am dat din cap că nu.

Acum trebuie să plec la o conferinţă de presă, dar ne vedem mai târziu şi-l facem din nou, mi-a zis ea, până să apuc să scot vreun cuvânt.

Oana a fost primul om cu care am comis-o, dar care, fără să se uite urât la mine sau să-mi spună ceva, s-a oferit să ne reîntâlnim ca să îmi duc eu treaba până la capăt. Ne-am revăzut la o cafenea în centru câteva ore mai târziu când, la aceleaşi întrebări, Oana părea că răspunde pentru prima dată, cu aceeaşi răbdare şi concentrare pentru amănunt. I-am mulţumit cred la fiecare două secunde, asta după ce îi spuneam că, fireşte, îmi pare rău.

Şi eu am păţit-o de câteva ori, m-a liniştit ea.

*

Urmăriţi-o pe Oana în paginile Jurnalului Naţional. E unul dintre cei mai dedicaţi oameni din branşă şi pentru că e şi femeie, thumbs up!

0 comment

You may also like

0 comment

vilda February 2, 2011 - 3:58 pm

Big up! take care Oana

Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: