Of, trenul meu!

by Andreea Vasile

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Unde jandarm nu e, nimic nu e

Am râs în ziua în care CFR a anunţat că drumul până la mare va dura 2 ore 40 minute în intervalul 29 aprilie – 7 mai pentru că tronsonul de cale ferată va fi păzit de … jandarmi. Vor sta acolo, în şir indian, ca sperietoarele de ciori în păpuşoi, să se asigure că niciun întreprinzător cu fierul vechi nu va pune ochii pe calea ferată ca să-i prospere business-ul.

În vacanţa de 1 mai, ministrul Relu Fenechiu promite o călătorie de două ore şi 40 de minute, faţă de aproape cinci ore, cât dura până acum. 

Pentru că paza bună trece primejdia rea, jandarmii postaţi între Bucureşti şi Constanţa au înfăptuit minunea de care, la rându-mi, m-am bucurat în data de 3 mai, când am plecat spre mare. Trenul de “mare viteză” a mers şnur, sosirea în oraşul de la malul Mării Negre părând la o aruncătură de băţ.

*

Cu toate că părea o aberaţie că informaţia asta a devenit ştirea acelor zile, cu experimente în care reporterii merg cu rapidul în cauză să vadă dacă ajunge la timp la destinaţie, cu titluri exclamate că DA, WE CAN!, finalul mini vacanţei a arătat că a meritat să ne bucurăm şi să profităm de super ofertă pentru că minunea a ţinut, cum zice vorba, 3 zile.

*

Am revenit în Bucureşti pe 7 mai. Odată cu reîntoarcerea, rapidul n-a mai fost acelaşi din data de 3 mai ca şi când ar fi fost un om ce-şi schimbă gândul, deci şi mersul, cât ai spune CIU-CIU! E adevărat că am avut o întârziere de numai 26 de minute, putea să fie mult mai rău, dar la finalul acestui interval au reînceput ştirile despre faptul că trenul şi-a reintrat în “normal”.

Astăzi expiră înţelegerea dintre Ministerul Transporturilor şi Jandarmerie, în baza căreia linia de cale ferată pe ruta Bucureşti – Constanţa a fost păzită de către jandarmi.

*

350 de jandarmi au păzit aproape 300 de kilometri de cale ferată (Bucureşti – Constanţa) pentru ca trenul să facă 2 ore 40 de minute în loc de 5 ore.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: