One Love Manchester și forța Arianei Grande

by Andreea Vasile

Pe 22 mai, la finalul unui concert susținut de Ariana Grande în Manchester, tânărul Salman Ramadan Abedi, în vârstă de numai 22 de ani, s-a aruncat în aer omorând alți 23 de copii și adulți și rănind încă 119 oameni, dintre care 23 în stare critică. Astfel se sfârșea o seară obișnuită, dintr-o țară europeană: încă un atac terorist, unul dintre multele care încep să devină, din păcate, la ordinea zilei în locuri în care, până mai ieri, poate că și tu, și eu am fost. E o situație care ne privește în egală măsură pe toți pentru că noi sau cei dragi ai noștri s-ar putea afla oricând în mijlocul unor astfel de evenimente.

ariana grande.jpeg

Ariana Grande

Însă la nici două săptămâni de la evenimentul tragic, Ariana Grande, cântăreața americană de numai 23 de ani, a găsit puterea de-a nu lăsa lucrurile sub semnătura morții și a reușit să adune colegi de breaslă și să transforme suferința în speranță și durerea în iubire organizând aseară pe Old Trafford în Manchester concertul caritabil ”One Love Manchester”, difuzat în direct pe BBC One și online pe YouTube și Facebook. 50.000 de oameni prezenți în carne și oase la spectacol și alți 1 milion din întreaga lume care l-au urmărit online, au reușit să strângă împreună peste 2 milioane de lire sterline. Banii se vor duce către supraviețuitorii atacului și familiile celor care au pierdut oameni dragi pe 22 mai.

miley cyrus si pharell.jpg

Pharell Williams și Miley Cyrus

Spectacolul care a durat peste 3 ore, care a fost grozav și pe care l-am urmărit și eu a adunat multe momente mișto de la artiști foarte cunoscuți ca Katy Perry, Coldplay, Justin Bieber, Miley Cyrus sau Liam Gallagher. De la publicul care a cântat din toată inima melodii cunoscute ca ”Angels” a lui Robbie Williams sau ”Don’t look back in anger” a celor de la Oasis în interpretarea lui Chris Martin de la Coldplay și Ariana Grande și până la discursurile emoționante ținute de Miley Cyrus sau Justin Bieber, spectacolul a fost marcat de veselie, optimism și credința că iubirea poate să îi unească pe oameni mai mult decât îi poate separa ura.

E de admirat puterea pe care Ariana Grande a avut-o ca să revină după un moment atât de traumatic, de 1000 ori mai puternică, cu un mesaj despre unitate și bunătate și cu abilitatea, prin intermediul networking-ului pe care îl are, de a pune pe picioare un asemenea show după ce cu o seară înainte se întâlnise cu supraviețuitorii atacului, unii dintre ei încă în spital, dar și cu părinți ai copiilor morți în atentatul care a avut loc recent la sfârșitul concertului ei la Manchester, unde 14.200 de oameni participaseră.

Cu funcția search pe YouTube poți căuta ”One Love Manchester” ca să-ți apară videoclipuri din spectacolul de aseară, care a fost un act de curaj cu atât mai mult cu cât sâmbătă seara, la Londra, a avut loc un nou atac.

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: