Ooops, I did it again…

by Andreea

Nu stiu cine i-a numit, pentru prima data, Camera Derutatilor, dar parca azi li s-a potrivit mai bine ca niciodata. Din ceea ce ei numesc eroare legislativa, membrii Camerei Deputatilor au votat ca trecuta legea privind TVA de doar 5% la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

*

Opozitia s-a mirat (si bucurat) ca legea a trecut. PDL-istii, majoritari, s-au adunat sa dreaga busuiocul. Cum vor face asta cat mai repede, inca nu putem sti, avand in vedere ca pregatirea unei legi care sa plece spre vot dureaza cam 2 luni de zile. Si cum vine Craciunul, si neaua bate la usi, si voia-buna in inimile tuturor, probabil ca vor da o ordonanta de urgenta. Probabil ca domn’ Basescu ii va certa nitel, dar nu foarte tare pentru imprudenta, devreme ce, printre votantii legii, neatenti si ei, s-au numarat ministri ca Udrea si Ialomiteanu (al’ de la Finante, de trebuia sa caste ochii mai larg decat toti).

*

Cum-necum, azi prin oras s-a aflat si Jeffrey Franks, reprezentantul FMI care, luat la intrebari de presa vizavi de incident, a spus sec ca Romania a semnat vizavi de cum trebuie sa arate bugetul pe 2011, deci va trebui sa respecte intelegerea. Un fel de-a spune  “ba, sunt prosti astia, dar contractul semnat impune lucruri, asa ca nu-i treaba mea cum vor rezolva situatia”. Repet, trebuie s-o rezolve ca daca legea, care de altfel, odata votata, poate intra in vigoare, devine aplicata pe bune, inseamna pierderi cam de 850 de milioane de euro la bugetul de stat (adica bani pe care astia vroiau sa-i castige ca d-aia au bagat toate taxele si reducerile de salarii s.a.m.d.)

*

Pe holurile Parlamentului, doi deputati vorbeau intre ei: “Si noi cum explicam chestia asta poporului?”

0 comment

You may also like

Leave a Reply

%d bloggers like this: